Osakesäästäjien aamupala

Euroopassa perjantaina nousua Brexit-uutisen tukiessa erityisesti pankkeja

Euroopassa käytiin perjantaina osakekauppaa selvässä nousussa, Stoxx Europe 600 +0,73 %. Osakkeet saivat tukea, kun Euroopan komission presidentti Jean-Claude Juncker kertoi perjantaina Brexit-neuvottelujen päätyneen riittävään sopuun niiden jatkumiseksi eteenpäin seuraavaan vaiheeseen.

Uutinen tuki erityisesti pankkeja (Stoxx Europe 600 Banks), jotka kallistuivat peräti 2,2 %. Lontoon FTSE 100-indeksi päätyi uutisen myötä prosentin plussalle.

Wall Street sulkeutui perjantaina plussalle, S&P 500 +0,55 %. Yksittäisistä sektoreista terveydenhoito (+1,1 %) ja energia (+0,9 %) kallistuivat eniten.

Perjantaina saatiin USA:sta työmarkkinadataa. Maassa syntyi marraskuussa maatalouden ulkopuolelle 228 000 uutta työpaikkaa, ennusteen oltua 200 000. Inflaation kehityksen kannalta kiinnostava tilasto oli palkkakehitys. Amerikkalaisten palkat kohosivat marraskuussa 0,2 % edelliskuukaudesta, odotusten oltua 0,3 %. Palkkakehitys on siis edelleen varsin malttilista, mikä hillitsee inflaatiokehitystä.

Futuurikauppa Bitcoineilla alkoi nousulla

Bitcoinien futuurikauppa polkaistiin käyntiin maanantaiyönä Suomen aikaan Cboe Global Market Inc. Exchangessa.  Ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana Bitcoinin futuurit kohosivat 25 %. Kaupankäynti keskeytettiin kaksi kertaa volatiliteetin hillitsemiseksi.

Osakemarkkinat maanantaina

Japanissa on käyty maanantaina osakekauppaa plussalla, Nikkei 225 +0,56 %. Nikkei 225 päätyi näin ollen viimeisen 26 vuoden huippulukemiinsa. Myös Hong Kongissa on ollut nousupäivä, Hang Seng aamulla +1,1 %.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi
Ylös
>