Sijoitusideat

Nordea, osta Silmäaseman osakkeita

Silmäasema osakekurssi osakkeet pörssi optikkoketju sijoittaminen

Nordea nosti kotimaisen optikkoketjun suosituksen tasolle osta.

Silmäasema, viralliselta toiminimeltään Silmäasema Fennica Oy, on Suomen suurin täysin kotimainen optikkoliikeketju. Silmäasema-ketjuun kuuluu noin 140 Silmäasema-myymälää ja 13 silmäsairaalaa Suomessa ja kahdeksan Tallinna Optika -myymälää Virossa. Yhtiö osti virolaisen Tallinna Optika -ketjun vuoden 2017 alussa.

Yhtiö listautui Helsingin pörssin päälistalle viime kesänä.

Silmäasema-konsernin liikevaihto oli 101,3 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja kasvoi 8,6 prosenttia vuodesta 2015. Yhtiön oikaistu käyttökate kasvoi 11,1 prosenttia vuonna 2016 ja oli 12,0 miljoonaa euroa. Konsernin käyttökate samalla ajanjaksolla oli 10,3 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 18,2 prosenttia viime vuodesta ja oli 87,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 74 miljoonaa. Oikaistu liiketulos nousi 5,1 miljoonaan euroon viime vuoden 4,4, miljoonasta.

Marraskuun lopussa yhtiö antoi kuitenkin tulosvaroituksen, mikä yllätti markkinat.

Yhtiö alensi arviotaan oikaistun käyttökateprosentin kehityksestä tilikaudella 2017. Merkittävimmät syyt arvion muutokselle olivat uusien avattujen sekä yritys- ja liiketoimintakaupoilla hankittujen optisen kaupan liikkeiden ennakoitua hitaampi kannattavuuden kehitys vuoden kuluessa sekä sairaalaliiketoiminnan ennakoitua heikompi kehitys vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Tulosvaroituksen vuoksi Silmäaseman osakekurssista suli yli 15 prosenttia.

Marraskuun tulosvaroituksen jälkeinen kurssikehitys heijastaa jo alennettuja tulosnäkymiä kuluvan vuoden osalta, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

“Silmäaseman kasvunäkymät tuleville vuosille ovat edelleen houkuttelevat ja ennustamme yli 10 % tuloskasvu tuleville vuosille”, pankki arvioi.

Kasvun ja kannattavuusparannuksien lisäksi yhtiö arvostus on houkutteleva. Nordean ensi vuoden tulosennusteella P/E-kerroin on 12,8x.

“Silmäasema istuu hyvin myös tällä hetkellä suosimaamme osakepoimintateemaan, jossa painotamme maltillisesti hinnoiteltua kasvua”, Nordea toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös