Osakesäästäjien aamupala

Teknologiayhtiöt kärsijän roolissa USA:n verouudistuksessa

Euroopassa käytiin viikon aluksi maanantaina osakekauppaa loivasti miinuksella, Stoxx Europe 600 -0,05 %. Euroalueen Euro Stoxx 50 sulkeutui vastaavasti 0,26 % miinukselle.  Yksittäisistä maista Saksan DAX laski 0,23 %, kun sitä vastoin Lontoon FTSE 100 kallistui 0,80 %.

Yksittäisistä sektoreista laskussa olivat erityisesti teknologiayhtiöt (Stoxx Europe 600 Technology), jotka halpenivat 0,58 %. Teknologiayhtiöt ovat olleet lähiaikoina myyntipaineessa USA:ssa, kun se sektoreista tulee olemaan kärsijän roolissa USA:n todennäköisesti tulevassa verouudistuksessa.

Teknologiayhtiöt suurin kärsijä USA:n kaavailemassa verouudistuksessa

Yhdysvalloissa todennäköisesti tuleva verouudistus keventää yhteisöveroa nykyisestä 35 prosentista 20 prosenttiin, mikä nostaa S&P 500-indeksin yhtiöiden nettotulossummaa noin 5 prosentilla ensi vuonna, kertoo amerikkalaispankki Goldman Sachs. Yksittäisistä sektoreista kärsijän roolissa on erityisesti teknologiayhtiöt, joiden tulossumman odotetaan laskevan kolmella prosentilla.

Teknologiayhtiöt ovat onnistuneet välttämään suurimman USA:n yhteisöverotaakan pitämällä rahansa ulkomailla, mutta nyt laki on muuttumassa verotuksen suhteen pääkonttorikohtaiseksi. Tämä tarkoittaa siis teknologiayhtiöiden efektiivisen veroasteen kiristymistä.  Teknologiayhtiöiden liikevaihdosta tuli vuonna 2016 vain noin 41 % USA:sta.

Sektoreista eniten veronalennuksesta tulevat hyötymään Goldmanin laskelmien mukaan telekommunikaatio ja energia, joiden tuloksia veronalennus tulisi nostamaan ensi vuonna 16 %.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös