Yritysuutiset

Työehtojen joustamattomuus ja pula työntekijöistä suurimpia riskejä työmarkkinoilla

Keskuskauppakamarien selvityksen mukaan suomalaisten yritysjohtajien mukaan työllistämiseen liittyvät riskit ja puute osaavasta työvoimasta ovat merkittävimmät esteet uusien työntekijöiden palkkaamiselle.

Yleisellä tasolla yritysjohtajat kokevat, että Suomi on menossa viime vuosia parempaan suuntaan. Tiedot ilmenevät kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselystä.

Kauppakamareiden Yritysparlamentti-kyselyyn vastanneet antoivat hallituksen toiminnalle kouluarvosanan 7+.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaan mukaan yritysjohtajien myönteiset arviot heijastavat parantunutta taloustilannetta. Pula osaavasta työvoimasta ja työvoiman palkkaamiseen liittyvät riskit kuitenkin vaarantavat Suomen mahdollisuuksia ylläpitää talouskasvua pidemmällä aikavälillä.

”Työmarkkinoihin liittyvät rakenteelliset ongelmat ja jäykkyydet korostuvat, kun talous on vihdoin kääntynyt vahvaan nousuun ja työvoiman tarve kasvaa. Työntekijöitä jää palkkaamatta, vaikka tarvetta rekrytoinneille olisi”, toteaa Linnainmaa.

Peräti 60 prosenttia Yritysparlamentti-kyselyn vastaajista arvioi, että työllistämiseen liittyvät riskit kuten työehtojen joustamattomuus ovat suuri tai erittäin suuri ongelma työvoiman saamisessa yritykseen.

Lähes 50 prosenttia vastaajista arvioi, että työmarkkinoilla ei ole saatavissa oikeaa osaamista. Osa koki myös työntekijöiden asenteen työntekoon esteeksi työvoiman saatavuudelle.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2017 lokakuussa 197 000, mikä oli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,3 prosenttia, kun se edellisvuoden lokakuussa oli 8,1 prosenttia. Työllisiä oli 46 000 enemmän kuin edellisvuoden lokakuussa.

 

1 kommentti

1 kommentti

 1. Shakki ja patti

  10.12.2017 at 15:18

  Tätäkin ongelmaa on katsottava horisontissa siintäviä parlamenttivaaleja vasten: Palkkauksen riskit ja byrokratia eivät ole keskivertoäänestäjälle mikään argumentti, koska hänelle kerrotun tarinan mukaan yritykset joka tapauksessa repivät tuloksensa duunarin selkänahasta ja nostavat sen ulos verottomina osinkoina. Näin myös, vaikkei yrityksessä olisi palkattuja työntekijöitä lainkaan. Lisäksi kaikki yritykset ovat samanlaisia roistoja eikä ole olemassa mitään yhdenmiehen startuppeja, vaan kaikki ovat samaa veroparatiisissa majailevaa veronkiertomafiaa.

  On siis yrityksille ihan oikein, että saavat rangaistukseksi kärsiä viranomaisen kyykytyksestä ja verottajan mielivallasta. Niinpä me äänestetään puoluetta, joka lupaa meille jatkossakin näitä sirkushuveja.
  Sellainen ajatus, että yrityksen menestys jotenkin takaisi myös duunarin menestyksen, ei kuulu em viralliseen kertomukseen ja on siksi äänestäjän silmiltä salattu.

  Rehellisyyden nimissä asiaa pitäisi tutkia ”sosiodemokratiaan” kuuluvana ilmiönä(joukossa tyhmyys…), mutta sellaiseen ei taida yhdenkään apurahalla elävän tutkijan poliittinen rohkeus riittää.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös