Oma talous

10 tapaa tehdä hyvä vaikutus pomoosi

Haluatko tehdä hyvän vaikutuksen pomoosi? Näillä vinkeillä voit parantaa suhdettasi esimieheesi ja saada hänet pitämään sinusta enemmän.

Työntekijän tehtävä on tehdä esimiehen elämästä helpompaa ja mutkattomampaa. Haluatko edetä urallasi? Onko sinulla hyvä suhde esimieheesi?

Business Insider ja Inc -verkkosivustot ovat koonneet vinkkejä, perustuen tutkimuksiin ja asiantuntijoiden mielipiteisiin, joilla voit tehdä vaikutuksen pomoosi ja parantaa suhdettanne. Aloita näillä 10 vinkillä.

1. Ole oma-aloitteinen

Lähetä esimiehellesi viikoittainen sähköposti, jossa listaat, mitä tuloksia olet saanut aikaan sillä viikolla. Sovi pomosi kanssa viikoittaisista sähköposteista etukäteen ja vältä kuitenkin liiallista viestien lähettelyä. Osoita, että olet aikaansaava ja eteenpäin pyrkivä työntekijä.

2. Anna palautetta

Jos pomosi pyytää palautetta, anna se hänelle rehellisesti, mutta kohteliaasti. Esimiehen tulisi pyytää tiimiltään palautetta säännöllisin väliajoin. Kun annat pomollesi rakentavaa palautetta, tee samalla mahdollisia parannusehdotuksia.

3. Ole avoin

Ole rehellinen tavoitteistasi ja päämääristäsi ja mihin haluat päätyä työelämässä. Kerro esimiehellesi, jos sinulla on tavoitteena esim. tietty titteli tai jos haluat tulevaisuudessa ottaa enemmän vastuuta työroolissasi. Tämä auttaa esimiestäsi rakentamaan parhaan mahdollisen tiimin ja hänellä on tiedossa, mitä haasteita ja työtehtäviä haluat ottaa vastaan.

4. Panosta tiimityöhön

Tarjoa apuasi mahdollisuuden tullen esimiehesi tai kollegoidesi projektien parissa. Vaikka projektit eivät olisi sinun vastuualueella, on hyvä osoittaa, että olet tiimipelaaja. Kollegoihin tutustumiseen ja ulospäin suuntautuneeseen asenteeseen kannattaa panostaa.

5. Ole kiinnostunut

Osoita maltillista kiinnostusta pomosi elämään työn ulkopuolella. Kysy esimerkiksi, miten hänen viikonloppu sujui tai ole kiinnostunut hänen perhe-elämästään. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kommunikoida esimiehesi kanssa henkilökohtaisemmalla tasolla ja voit luoda häneen läheisempää suhdetta.

6. Kysy neuvoa

Kysy neuvoa pomoltasi. On väärä oletus, että kysymysten esittäminen saisi sinut näyttämään epäpätevältä. Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kysymysten esittäminen itse asiassa saa sinut näyttämään tehokkaammalta.

7. Ole valmis ylimääräiseen työhön

Saavu töihin ajoissa. Tutkimusten mukaan työntekijät, jotka saapuvat aikaisemmin töihin saivat parempia suoritusarviointeja esimiehiltään. Ole myös valmis tilaisuuden tullen paiskimaan ylitöitä ja osoita kiinnostusta uusia projekteja kohtaan.

8. Ole kiitollinen

Kiitä pomoasi, kun hän antaa sinulle palautetta – vaikka se olisi negatiivista. Etelä-Californian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kiitollisuuden osoittaminen esimiestä kohtaan saa hänet käyttäytymään mukavammin sinua kohtaan.

9. Läpinäkyvyys kannattaa

Raportoi mahdolliset ongelmat esimiehellesi suoraan. Ongelmien kiertely tai niistä raportoimatta jättäminen ei ole järkevää. Sen sijaan, että välttelisit ongelmaa, esitä ongelmatilanne suoraan ja kerro samalla ehdotus, miten ongelma korjataan. Älä myöskään pelkää esittää parannusehdotuksia ja tuoda esiin uusia ideoita.

10. Osoita luottamusta

Osoita, että sinuun voi luottaa. Kaikki hyvät ihmissuhteet perustuvat luottamukseen. Luottamus ansaitaan ajan kanssa. Tee kaikkesi, jotta tiimisi ja pomosi tietää, että olet luotettava työntekijä ja kollega.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös