Sijoitusuutiset

Kryptovaluuttapörssi Coincheck joutui kryptovaluuttojen historian suurimman varkauden kohteeksi

Bitcoin arvo kryptovaluutta talous sijoittaminen

Yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä joutui viime viikolla hakkeroinnin kohteeksi. Bitcoin-markkinat eivät ole kärsineet hyökkäyksestä merkittävästi, väittää bitcoin-sivusto.

Japanilainen Coincheck-pörssin vahingot ovat kohonneet yli 500 miljoonaan dollariin. Hakkeroinnin kohteena oli NEM-niminen kryptovaluutta. Coincheck menetti hakkeroinnin yhteydessä 500 miljoonaa kappaletta NEM-virtuaalivaluuttaa.

NEM on uutistoimisto AFP:n mukaan kymmenenneksi suurin digivaluutta kryptovaluutta käytössä olevan valuutan yhteisarvolla laskettuna. Siitä huolimatta se ei ole silti kovin yleisesti tunnettu.

Coincheck ei ole rekisteröitynyt Japanin FSA:n eli Financial Services Agencyn alaisuuteen, huomauttaa Bitcoinkeskus.com-sivusto. FSA valvoo japanilaispörssien turvallisuutta ja toimintaa, ja näyttää siltä että Coincheckin tietoturvassa on ollut selkeitä puutteita.

Coincheck sulki palvelunsa perjantaina. Coincheckin arvioiden mukaan pörssi menetti arviolta 533 miljoonan dollarin edestä kryptovaluuttoja. Coincheck-markkinapaikka ilmoitti sunnuntaina palauttavansa satojen miljoonien eurojen arvosta asiakasvaroja niille, joilta hakkerit olivat varastaneet kryptovaluuttaomistuksia.

Mikäli tiedot pitävät paikkansa, on kyseessä suurin yksittäin varkaus kryptovaluuttojen historiassa. Määrä on suurempi kuin mitä japanilainen Mt.Gox menetti hakkeroinnissa vuonna 2014.

Tokiolainen Shibuyassa sijaitseva Mt. Gox oli vuonna 2014 bitcoin-kaupan ylivertainen keskus. Se ilmoitti helmikuussa 2014 kadottaneensa ilmeisen hakkeroinnin seurauksena 850 000 bitcoinia ja joutui hakeutumaan selvitystilaan. Kadonneiden bitcoinien arvo oli noin 480 miljoonaa dollaria.

Vaikka itse varkaus on suurempi kuin Mt.Goxin tapauksessa, on sen vaikutus kryptovaluuttoihin huomattavasti vähäisempi, väittää Bittiraha.fi-sivusto.

“Mt.Goxilla oli lähestulkoon monopoli ja se vastasi yksin suurimmasta osasta bitcoin-vaihdantaa. Lisäksi bitcoin oli vuonna 2014 ainoa kryptovaluutta, jolla oli todellista merkitystä. Sittemmin sekä kryptovaluuttapörssien että itse kryptovaluuttojen määrä on kasvanut huomattavasti ja ne ovat monipuolisempia. Markkinat eivät olekaan kärsineet hyökkäyksestä merkittävästi”, Bittiraha.fi toteaa viikkokatsauksessaan.

Mt. Gox -pörssin kautta kulki parhaimmillaan peräti 70 prosenttia koko maailman Bitcoin-volyymista.

Bitcoin on menettänyt dollareissa noteeratusta arvostaan ison osan tämän vuoden puolella. Korkeimmillaan kryptovaluutan arvo kävi lähes 19 000 dollarissa joulukuussa. Sen jälkeen arvo on laskenut noin 11 400 dollariin.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

1 kommentti
Jorma Erkkilä
Jorma Erkkilä 29.1.2018
| |
Eräs lukijamme kertoi meille sähköpostitse, että NEM foundation on kehittänyt 24 tunnissa varojen seurantatyökalun ja hakkeri ei pääse nauttimaan varastetuista XEM-coineista. Kaikkia vaihtopalveluita on tiedotettu myös asiasta. Tässä lisätietoa. https://cointelegraph.com/news/530-million-in-xem-stolen-from-coincheck-can-be-traced-nem-team-confirms

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös