Osakeanalyysit

Näissä osakkeissa saattaa muhia osinkoyllätys

Sijoituspalvelutalo FIM listasi Helsingin pörssin yhtiöt, jotka saattavat olla ennustetta parempia osingonmaksajia.

Uusimmassa aamukatsauksessaan FIM arvioi tunnuslukujen ja yhtiökohtaisten tekijöiden perusteella mahdollisia osinkoyllättäjiä – eli yhtiöt joiden osinko voi ylittää nykyisen konsensusennusteen.

FIM:n analyysi perustuu HEX TOP 55 -yhtiöiden ennusteiden ja tunnuslukujen sekä yhtiökohtaisten kvalitatiivisten tekijöiden analysointiin.

Mikäli kuluvan vuoden tulosennuste on noussut enemmän kuin osinkoennuste, positiivisen osinkoyllätyksen todennäköisyys on FIM:n mukaan kasvanut. Osassa yhtiöitä osinkoennustetta on laskettu enemmän kuin mitä tulosennuste on laskenut ja myös näissä tapauksissa osinko voi yllättää positiivisesti huomioiden kuitenkin heikentynyt tulosnäkymä.

Lue myös: Osinkoaristokraatit tarjoavat ylituottoa

Lisäksi FIM on huomioinut huomioineet osingonjakosuhteen ja sen ennusteessa tapahtuneet muutokset. Mikäli osingonjakosuhde on laskenut ja on samanaikaisesti “normaalilla” tasolla yllätyksen todennäköisyys kasvaa. FIM huomioi osinkoanalyysissään myös yhtiöiden velkaantumisen muutokset. Mikäli velkaantuneisuus on laskenut merkittävästi, lisää se omalta osaltaan positiivisen yllätyksen mahdollisuutta.

Viisi potentiaalista osinkoyllättäjää FIM mukaan ovat seuraavat yhtiöt:

Alma Media – osinkotuotto 2,5%

Mediayhtiön tulosennuste on noussut vuoden aikana ja osinkoennuste on hieman laskenut. Velkaantuneisuus laskenut selvästi ja osingonjakosuhde on alle 50 prosenttia.

DNA – osinkotuotto 4,2%

Teleoperaattorin tulosennuste on noussut selvästi osinkoennustetta nopeammin. Lisäksi DNA:n velkaantuneisuus on laskenut ja on selvästi alle Elisan ja Telian.

Konecranes – 2,6%

Konepajayhtiön tulosennuste on noussut, osinkoennustetta ei muutettu ja velkaantuneisuus on laskenut selvästi.

Olvi – 2,7%

Virvoitusjuomavalmistajan velkaantuneisuus on laskenut ja on nyt alle 10 prosenttia. Samalla osingonjakosuhde erittäin maltillinen alle 50 prosenttia.

Stora Enso – 2,8%

Tulosennuste on noussut ja osinkoennuste jäänyt jälkeen. Velkaantuneisuus on laskussa. Osingonjakosuhde on alle 50 prosenttia ja investointitarpeet ovat laskussa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös