Osakeanalyysit

Nordea odottaa Helsingin pörssin yhtiöiltä kasvavia tuloksia ja avokätisiä osinkoja

Nordea odottaa Nokialta ja Outokummulta konsensusennusteita parempaa tuloskehitystä.

Nordea odottaa seuraamiltaan kotimaisilta pörssiyhtiöiltä selvää kasvua niin liikevaihtoihin kuin kannattavuuksiinkin. Vuoden alussa on tullut useita negatiivisia ja positiivisia tulosvaroituksia. Nordea ei ole huolissaan negatiivisista tulosvaroituksista, sillä ne ovat johtuneet pitkälti yhtiökohtaisista syistä, kun taas useista positiivisista tulosvaroituksista on paistanut läpi yhtiöiden omia odotuksia paremmin sujunut loppuvuosi.

”Loppuvuoden liikevaihtopotin ennakoidaan kasvaneen yli 3 %:lla vuodentakaisesta. Etenkin Fortumin, Konecranesin, Outokummun ja Stora Enson odotetaan kasvaneen vuodentakaisesta. Kysynnän kasvun ohella myös kannattavuuden paraneminen kasvattaa loppuvuoden tuloksia, sillä seurannassamme olevien yhtiöiden liikevoittomarginaalin ennakoidaan kipuavan jo 11,8 %:iin, kun se vertailukaudella oli alle 10 %”, pankki toteaa viikkokatsauksessaan.

Euromääräisesti merkittäviä tuloskasvattajia ovat Nordean mukaan Nokia, Neste, Fortum, Stora Enso ja Outokumpu.

Pörssin suuryhtiöistä Nordean ennusteet ovat konsensusodotuksia positiivisemmat etenkin Nokian ja Outokummun kohdalla.

Nordea uskoo Outokummun yltäneen loka‐joulukuussa 174 miljoonan euron käyttökatteeseen, mikä on yli neljänneksen konsensusta korkeampi ennuste.

”Outokumpu palasi viime keväänä vuosien tauon jälkeen osingonmaksajaksi. Tänä keväänä ennakoimme yhtiön palkitsevan osakkeenomistajansa 0,28 euron osakekohtaisella osingolla, mikä on noin 20 % markkinaodotusta korkeampi voitonjakoennuste.”

Myös Nokialta pankki odottaa vahvaa loppuvuotta etenkin Huawei‐patenttisovun ansiosta. Lisäksi Nordea suhtautuu positiivisesti yhtiön kuluvan vuoden kannattavuusnäkymiin. Pankki pitää mahdollisena, että Nokia yllättää verkkoyksikön kannattavuusohjeistuksellaan.

”Myös Nokia nousee edukseen osinkoyhtiönä, sillä nykykurssilla ja osinkoennusteellamme verkkojätti tarjoaa 4,7 %:n osinkotuottoa.”

Luvassa on kasvavien tulosten lisäksi myös entistä muhkeampia osinkopotteja.

”Suomalaisyhtiöiden voitonjakoehdotusten odotetaan muutenkin kasvaneen laajasti. Seurannassamme olevista yhtiöistä peräti 60 %:lta odotetaan viime kevättä suurempaa voitonjakoa keskimääräisen osinkotuoton ollessa lähes 3,5 %”, Nordea ennustaa.

Osinkotuottolistan kärkipäästä löytyy tuttuja nimiä. Korkeimpia osinkotuottoja Nordea odottaa Fortumilta, Cityconilta sekä teleoperaattorikolmikko Elisalta, DNA:lta ja Telialta. Myös Lassila & Tikanojalta ennakoidaan yli viiden prosentin osinkotuottoa.

Kommentoi
Ylös
>