Sijoitusideat

Siili nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Siili Solutions ohjelmistoyhtiö digitalisaatio sijoittaminen osakkeet

Ohjelmisto- ja digipalveluyritys Siili syrjäytti Inderesin osakelistalla Talenomin.

Inderesin mukaan Siilin osake on reagoinut voimakkaasti yhtiön ilmoitukseen toimitusjohtajan vaihtumisesta. Markkinoiden reaktio on ollut analyysitalon mukaan liioiteltu.

”Mielestämme reaktio on ylimitoitettu ja emme näe vaihdoksessa suurempaa dramatiikkaa. Kurssilaskun myötä 2018 ennusteilla Siilin osakkeen P/E on noin 13x ja EV/EBIT noin 9x tai 10 % ja 20 % alle sektorin mediaaniarvostuksen”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

IT-markkinoilla eletään yhä hyvin suotuisaa ajanjaksoa ja markkinan kysyntänäkymät ovat Inderesin mukaan erinomaiset.

”Lisäksi lukuisat markkinatrendit ovat suosineet pieniä ja ketteriä toimijoita kuten Siiliä. Siili on strategiavalinnoillaan ennakoinut onnistuneesti IT-markkinan kehitystä ja noussut markkinan arvoketjussa vahvempaan asemaan sekä onnistunut ylläpitämään useita vuosia noin 20 %:n orgaanista kasvua.”

Analyysitalo odottaa yhtiön myös jatkossa olevan sektorin voittajia ja kasvavan markkinaa nopeammin.

”Ennustamme Siilin liikevaihdon kasvavan keskimäärin 17 % ja osakekohtaisen tuloksen 20 % vuosina 2016-2019e. Lisäksi odotamme osakkeen arvostustason korjaantuvan kasvutarinan edetessä suunnitelmien mukaisesti, missä seuraava merkittävä tarkistuspiste on 2017 tilinpäätös.”

Inderes nosti Talenomin listalle, koska näki Talenomin osakkeessa hetkellistä myyntipainetta yhden suuren omistajan myyntien johdosta.

”Tämä myyntipaine painoi perusteetta osaketta ja näimme tässä hyvän tilaisuuden hypätä mukaan Talenomin houkuttelevaan pitkän aikavälin kasvutarinaan.”

Kurssinousun myötä myös Talenomin hinnoittelu on neutralisoitunut ja kurssikehitys kulkee jatkossa yhä selvemmin käsi kädessä tuloskasvun kanssa, Inderes uskoo.

Siili Solutionin  pitkän aikavälin tavoitteena on kasvaa keskimäärin 20 prosenttia vuodessa siten, että yhtiön kannattavuus säilyy hyvänä (käyttökate, EBITDA, keskimäärin yli 10 %). Vuoden 2017 liikevaihdon yhtiö arvioi olevan 53–60 miljoonaa euroa ja käyttökatteen (EBITDA) 5,3–6,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö pyrkii jakamaan 30 – 70 prosenttia tilikauden tuloksesta osakkeenomistajille voitonjakona. Tämän lisäksi Siili voi jakaa lisävoitonjakoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös