Markkinakommentit

Sijoittaja, nyt katse kehittyville markkinoille

Sekä korko- että osakesijoittajalle houkuttelevimmat tuottonäkymät löytyvät kehittyviltä markkinoilta, uskoo Nordea.

Kiinan teollisuuden kasvu ei ole enää yhtä elintärkeää kehittyville markkinoille kuin aikaisemmin, kun näiden markkinoiden yhtiörakenteet on mukautunut muuttuvaan toimintaympäristöön, arvioi Nordean sijoitusstrategi Antti Saari Nordean viikkokatsauksessa.

”Esimerkiksi Kaukoidän osakemarkkinoista kolmannes tukeutuu kasvavaan teknologiasektoriin, jonka näkymät erityisesti Aasian nousevissa talouksissa ovat hyvät. Tämän lisäksi Kiinaa lukuun ottamatta kehittyvien talouksien kasvunäkymät ovat länsimaita paremmat, mikä antaa lisätukea näille markkinoille”, Saari toteaa.

Kansainvälisesti kovimman tuloskasvun Nordea odottaa tulevan tänä vuonna kehittyviltä markkinoilta, mutta myös korkosijoitusten puolella kehittyvät markkinat on selvästi houkuttelevin sijoituskohde. Saaren mukaan näiltä markkinoilta saa reilusti korkeampaa korkoa kuin valtion‐ tai hyvän luottokelpoisuuden yrityslainoista.

Lisäksi talouksien hyvät kasvunäkymät antavat vielä oman tukensa kehittyvien maiden talouksille, sijoitusstrategi lisää. Korkosijoituksissa Saari suosii valtiolainoja yrityslainojen sijaan.

”Luottokelpoisuudeltaan kehittyvien maiden lainat taas ovat selvästi riskiyrityslainoja parempia, mikä vähentää epävarmuutta. Uskommekin hyvän sijoitusvuoden parhaiden tuottojen löytyvän kehittyviltä osake‐ ja korkomarkkinoilta.”

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Vihaan Vihreitä

  7.1.2018 at 10:13

  Vielä kun Nordeassa voisi käydä osakekauppaa kehittyvillä markkinoilla.

 2. Bernstein

  8.1.2018 at 11:12

  ”Vihaan Vihreitä”

  Niin minäkin – mutta en vihreyden vuoksi vaan sen, että Vihreiden vihreys on muuttunut vastavärikseen.
  Sitäpaitsi Odehan on viisas mies.

  Tällaisen otona piensijoittajan kannattaa ehkä olla kehittyvissä vain indeksien ja rahastojen kuten Petrin(mainosmainos) kautta, koska suoriin osakkeisiin sijoittamiseen vaaditaan liikaa panoksia(kulut) ja liikaa tietämystä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös