Indikaattorit

Sijoittajien odotukset osakemarkkinoiden näkymistä heikkenivät yllättäen Yhdysvalloissa

S&P 500 osakeindeksi osakkeet osakemarkkinat sijoittaminen pörssi

Kurssinousua odottavien sijoittajien määrä laski sijoittajayhdistyksen viikkokyselyssä yllättävän rajusti.

Amerikkalainen sijoittajayhdistys AAII kerää viikoittain sijoittajien tunnelmia osakemarkkinoiden näkymistä vakiokysymyksellä. Sijoittajilta kysytään mielipidettä osakemarkkinoiden kehityksestä seuraavan puolen vuoden aikana.

Kurssinousuun uskoo tällä hetkellä 48,7 prosenttia sijoittajista. Se on vielä selkeästi yli pitkän aikavälin keskiarvon, joka on 38,5 prosenttia. Kurssilaskuun uskoo 25,1 prosenttia vastanneista ja loput 26,3 prosenttia ei odota nousua eikä laskua.

Huomionarvoista on kuitenkin raju muutos tunnelmissa yhden viikon aikana. Kurssinousuun luottavien sijoittajien määrä on tippunut viikossa peräti 11,1 prosenttiyksikköä. Samalla kurssilaskua odottavien sijoittajien määrä nousi 9,5 prosenttiyksikköä.

Kurssilaskua odottavien sijoittajien määrän kasvu on suurin yli seitsemään vuoteen.

Jenkkimarkkinoilla ennätyksellisen pitkä nousumarkkina ei ole vielä osoittanut hyytymisen merkkejä. Esimerkiksi S&P 500 -indeksi on noussut vuodessa lähes 22 prosenttia ja viime huhtikuusta lähtien indeksi on noussut jokaisena kuukautena. Alkuvuodesta kurssinousua on tullut jo yli 3,5 prosenttia, mikä on poikkeuksellisen kova nousu vajaassa kahdessa viikossa.

Vaikka kurssinousun taustalla on yritysten tuloskunnon parantuminen, on yritysten markkina-arvojen nousu nostanut myös jenkki-indeksin arvostuskertoimia. Esimerkiksi 10 vuoden keskimääräisillä osakekohtaisilla tuloksilla laskettu Shillerin P/E-kerroin on tasolla 33,5x, kun pitkän aikavälin keskiarvo on 16,8x. Myös Warren Buffettin kehittämä arvostusindikaattori on nyt poikkeuksellisen korkealla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös