Sijoitusideat

Auto täsmätuontina

Auton täsmätuonti sisältää monia hyviä puolia.

Täsmätuonti ja Master Car

-KAUPALLINEN YHTEISTYÖ-

Auton täsmätuonti sisältää monia hyviä puolia.

Uusi auto olisi kiva, mutta kallis. Jos käytetyn auton hakee Saksasta on siinä monta etua. Valikoima laajenee ja auto tulee edullisemmaksi. Saksalaiset pitävät autoistaan hyvää huolta ja Saksan ilmasto on Suomea autoystävällisempi. Saksalainen käytetty auto on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa.

Auton hakemisessa ulkomailta on kuitenkin huonotkin puolensa, kuten se, että auton haku maksaa aikaa ja rahaa niin itse hakemisen kuin selvittämisenkin osalta. Master Carin täsmätuonti ratkaisee tämän ongelman.

Master Car on kasvuhakuinen vaihtoautokauppa, joka on erikoistunut tuontiin ja lisäpalveluihin

Master Carin liiketoiminta perustuu käytettyjen autojen myyntiin niin autoliikkeen kuin verkkosivuston kautta, alhaisiin kiinteisiin kuluihin, nopeaan varastonkiertoon ja integroituihin palveluihin. Tavoitteena on tarjota asiakkaalle parasta mahdollista palvelua kokonaisvaltaisesti saman katon alta.

Master Car on mekkiriippumaton yritys, joka panostaa palveluun. Tyytyväinen asiakas nähdään parhaana markkinointina, sillä hyvä palvelu saa asiakkaan palaamaan ja kertomaan yrityksestä muillekin.

Master Car erottuu kilpailijoista ammattimaisen tuonnin ansiosta. Ammattimaista massatuontia tehdään sekä massatuontina varastomyyntiin, että yksittäisenä täsmätuontina suoraan asiakkaalle. Palveluvalikoima mahdollistaa myös Suomessa melko uniikin palvelun; asiakas voi ostaa juuri omien toiveiden mukaisen auton täsmätuontina, saada Master Carilta rahoituksen tähän tuontiautoon ja myydä vanhan autonsa Master Carille vaihdossa.

Liiketoimintamalli ja tehokas tuonti

Master Car tuo käytettyjä autoja Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta sekä ostaa autoja muilta suomalaisilta jälleenmyyjiltä. Liikeideana on ostaa ja myydä haluttuja ja oikeanhintaisia autoja suurella volyymilla. Autoja tuodaan myös asiakkaan toivomuksesta täsmätuontina.  Palveluihin kuuluu myös rahoitus, renkaiden myynti ja säilytys, huolto, autonpesu ja Master Carin oma lisäturva-vakuutus.

Liiketoiminnan kulut ja palkkakulut pyritään pitämään pieninä ja kustannusrakenne kevyenä. Lisäpalvelut ovat olennainen osa tulonmuodostusta. Master Car saa lisätuloa palveluista ja voi pitää autojen osto-ja myyntimarginaalin kapeana sekä varastonkierron korkeana.

Master Carin kilpailuetu syntyy aggressiivisesta hinnoittelusta, hiotusta ostoprosessista, sosiaalisen median kanavien hyödyntämisestä, sekä palvelun helppoudesta asiakkaalle.

Markkinatilanne ja kilpailu

Vaihtoautokauppa on hyvin pirstaloitunut Suomessa ja myös muualla Euroopassa. Vaihtoautoja myydään niin kuluttajalta kuluttajalle kuin yksittäisissä vaihtoautoliikkeissä. Markkinoita aidosti hallitsevia ketjuliikkeitä ei ole, sillä isoimmankin vaihtoautoketjuliikkeen markkinaosuus jää vain 6,5 prosenttiin.

Suomessa tehdään vuosittain noin 600 000 käytettyjen autojen kauppaa, mikä tarkoittaa noin tuplasti isompaa määrää uusien autojen kauppaan verrattuna. Vaihtoautomarkkinoista kilpailevat myös merkkiliikkeet ja pienemmät käytettyjen autojen liikkeet sekä yksityishenkilöt suorilla autokaupoilla. Kaupoista 55 prosenttia tapahtuu merkkiautoliikkeiden ja pienempien autoliikkeiden välityksellä ja 45 prosenttia on kuluttajien välistä kauppaa.

Suomessa käytettyjen autojen tuonti on vielä vähäistä ja markkinoilla on tilaa uusille toimijoille. Master Carin kanssa samantapaisen toimintamallin omaavia kilpailijoita on muutamia. Ketjuliikkeistä merkittävin kilpailija on Kamux, joka onkin hyvä benchmark myös Master Carille. Lisäksi muutama pienehkö toimija tuo autoja ammattimaisesti tai erikoistuu myyntitili-myyntiin. Markkinoilla on kuitenkin vielä hyvin tilaa tekijälle, joka osaa menestyksekkäästi yhdistää nämä kaikki ja tarjoaa näiden lisäksi myös täsmätuontia, huoltoa ja muita palveluita.

Lisärahoituksella voimaa kasvuun

Master Car hakee nyt lisärahoitusta Invesdorin alustan kautta. Myyntivolyymien kasvattamiseksi tulee Master Car seuraavien vuosien aikana avaamaan useita uusia toimipisteitä Suomessa. Konsepti on ensimmäisen liikkeen kautta muovautunut valmiiksi ja sitä voidaan lähteä skaalaamaan seuraaviin toimipisteisiin. Ostoprosessi ja tukifunktiot on hiottu sujuviksi ja brändi on tunnistettava.

Toimitilat uusiin liikkeisiin on jo alustavasti löydetty ja neuvottelut ovat käynnissä. Ensi vuonna avataan kaksi uutta liikettä Suomessa ja 2019 kesäkuuhun mennessä tavoitteena on neljä toimivaa Master Car –liikettä. Vuoteen 2021 mennessä tavoitteena on 8 omaa liikettä Suomessa. Nämä näkyvät suoraan liikevaihdon ennustettuna kasvuna.

 

Master Car avasi ensimmäisen liikkeensä kesäkuussa 2016. Juuri päättyneellä tilikaudella liikevoittoprosentti oli 6 prosenttia ja voittoa tehtiin siitäkin huolimatta, että myyntivaraston kokoa on kasvatettu huomattavasti. Kannattavuus tulee paranemaan huomattavasti, kun vahvempi tase mahdollistaa paremmat rahoitusehdot ja toiminta pyörii esimerkiksi välirahoituksen osalta omalla kassalla.

Master Carin perustajista Tuomo Ritvanen on  20 vuoden rautaisella kokemuksella varustettu autokaupan huippuosaaja. Toinen perustaja Toni Mattila on sarjayrittäjä, joka toimii Master Carin lisäksi sijoittajana ja hallituksen jäsenenä useassa eri yrityksessä, sekä mentorina Aalto Start-up Centerissä.

Tutustu Master Carin avoinna olevaan kierrokseen.

 

1 kommentti

1 kommentti

  1. Bernstein

    15.2.2018 at 18:09

    Ei puutu enää kuin nettisivu, jonne syötetään haluttu merkki ja malli plus lisukkeet ja joka etsii edullisimman välittäjän sekä laskee säästetyt eurot. Lopuksi ”Vertaaautontuojia.fi” -sivu kääntää esiin kauppiaan tilauslomakkeen ja suomalaisin kilvin varustettu mersu on pihassa viikon sisällä.

    Suomen Tullissa istuu lauma verovaroin palkattua joutoväkeä, jotka saavat provikkaa siitä, että autontuoja maksaa liikaa veroja ja maksuja eikä ymmärrä/muista/jaksa/viitsi/osaa hakea palautusta. Niinpä markkinoita olisi myös palvelulle, joka valittaa autoveropäätöksistä asiakkaan puolesta. Yleishyödyllisessä mielessä ko palvelu voisi valittaa jokaikisestä päätöksestä EU-tasolle asti, jotta autoveron sietämätön typeryys valkenisi Bernerin lisäksi myös hänen vaalienjälkeiselle demarikollegalleen.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös