Oma talous

Rikkaat tekevät nämä 4 asiaa toisin

Monet rikkaista ihmisistä tekevät älykkäitä päätöksiä varakkuutensa eteen. Lue neljä asiaa, jotka he tekevät toisin.

On helppo ajatella, että rikkaat ovat todella onnekkaita. Vaikka jotkut heistä ovat syntyneet tähän ”onneen”, moni rikkaista ihmisistä tekee kovaa työtä ja älykkäitä päätöksiä varakkuutensa eteen.

Rikkaiden ihmisten tottumuksista voidaan erottaa yhdistäviä tekijöitä. Suurin osa näistä asioista on pieniä, yhdenmukaisia jokapäiväisiä valintoja. The Inc. –sivusto paljastaa meille neljä seikkaa, joita rikkaat ihmiset tekevät eri tavalla. Aloita sinäkin tekemään näitä asioita jo tänään!

1. Lue paljon kirjoja

Kirjat voivat rikastuttaa elämääsi merkittävällä tavalla. Moni maailman menestyneimmistä ja varakkaimmista ihmisistä kertovat olevansa innokkaita lukijoita. Bill Gates lukee 50 kirjaa vuodessa, Mark Zuckerberg lukee useita kirjoja kuukaudessa ja Mark Cuban jättää kolme tuntia päivässä vapaata aikaa kirjojen lukemiselle.

Bill Gates, Elon Musk ja Jeff Bezos suosittelee Business Insider –sivustolla lukemaan mm. nämä kirjat:

  • Alan Greenbergin kirja ”Memos from the Chairman”.
  • Jim Collinsin kirja ”Built to last”.
  • Peter Thielin kirja ”Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future”.

2. Tee se itse

On väärin olettaa, että kaikki rikkaat ihmiset istuvat tyhjänpanttina ja palkkaavat vain muita ihmisiä tekemään kaikki työt heidän puolestaan. He eivät pelkää kääriä hihojaan ylös ja tehdä itse töitä, esim. kotonaan.

Otetaan esimerkiksi nurmikonhoito. Vaikka rikkaat ihmiset voisivat käyttää paljon rahaa puutarhuriin, monet heistä ajavat nurmikon itse. Tämä säästää rahaa, mutta he oppivat samalla uusia taitoja.

3. Osta tavaroita, jotka kestävät kulutusta

Jos vertaamme kahta eri kauppaa joissa teemme ostokset, meillä on ymmärrettävästi tapana valita edullisempi kauppa. Totta kai säästäminen on hyvä asia, mutta joskus se ei ole paras ratkaisu. Rikkaat ymmärtävät, että laadukkaat tuotteet kestävät paremmin kulutusta ja säästävät silloin, kun se on järkevää.

Saatat lopulta käyttää enemmän rahaa, jos joudut ostamaan monta halpaa tuotetta kun se ei kestä käyttöä, kuin jos olisit ostanut alunperin kalliimman ja laadukkaamman tuotteen.

4. Uhraa aikaasi nyt – nauti myöhemmin

Miten ihminen, joka voittaa 10 miljoonaa dollaria lotossa tänään, voi olla konkurssissa 10 vuoden aikana, kun taas joku joka ansaitsee 50 000 dollaria vuodessa, voi olla poikkeuksellisen varakas, kun hän jää eläkkeelle? Se johtuu siitä, että lottovoittaja käyttää kaikki rahansa häviäviin kulutustuotteisiin, kun taas kovaa työtä tekevä säästää ja paiskii töitä sen eteen, että hän pystyy nauttimaan myöhemmin työnsä tuloksistaan.

2 400 varakasta ihmistä vastasi Amerikkalaiseen galluppiin, jonka data osoitti, että useimmat rikkaat ihmiset tekevät uhrauksia tulevaisuutensa vuoksi.

47 % vastanneista ajoivat vaatimatonta ja vanhempaa autoa, sillä se auttaa säästämään rahaa. 42 % vastaajista omistivat vaatimattoman kodin ja eivät matkustelleet niin paljon kuin he haluaisivat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös