Oma talous

Nämä automerkit käyvät parhaiten kaupaksi käytettyinä

Käytettyihin autoihin erikoistunut Kamux-ketju listasi myydyimmät automerkkinsä.

Kamux-liikkeiden viime vuoden myydyin automerkki oli Volkswagen, joka edusti viime vuonna peräti 14 prosenttia kaikista ketjun myymistä autoista.

Volkswagenin jälkeen suosituimpien merkkien kärkikaartiin kuuluivat Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volvo ja Ford.

Vaikka Kamuxin viime vuoden TOP 10 -listan kärkeä pitivät saksalaiset automerkit, muutkin suomalaisten arvostamat ja suosimat automerkit löytyivät listalta. Viime vuoden suosituimpien ensirekisteröityjen autojen listaan verrattuna vain hieman eri järjestyksessä.

Lue myös: Naiset etsivät erilaisia autoja kuin miehet

”Käytetyn auton kaupoilla liikkuvista ostajista moni haluaa tehdä järkihankinnan ja etsiä muutaman vuoden vanhan, vähän ajetun auton hyvillä varusteilla. Uuteen autoon verrattuna auton arvonalennus on jo tasoittunut, ja omassa käytössä arvon halutaan laskevan maltillisemmin seuraavaan autonvaihtoon saakka. Suosikkiautoissa luotetaan yhtä lailla laatuun kuin niiden arvon pitämiseen”, toteaa Kamuxin Suomen maajohtaja Jussi Mäkinen.

Kun puhutaan yksittäisistä automalleista, muuttuvat merkkien sijoitukset hieman. Mäkisen mukaan viime vuoden myydyimpien mallien tilastoa johti C-sarjan Mercedes-Benz, toiseksi myydyin oli taas E-sarjan Mercedes-Benz ja kolmatta sijaa piti Audi A4. Näiden jälkeen myydyimpinä tulivat Volkswagenin Golf ja Passat, listaa Mäkinen.

”Suomalaisilla on tietyt luottoautomerkit vuodesta toiseen, joilla on kysyntää myös iän ja ajokilometrien karttuessa. Kärkipään sijoitukset voivat vaihdella hieman sen mukaan, millaisia malleja on tullut hiljattain markkinoille. Uutena suositulle automerkille on myös käytettynä kysyntää, ja moni odottaakin löytävänsä haluamansa auton vähän ajettuna”, tiivistää Jussi Mäkinen.

Kamuxin myydyimmät automerkit 2017

1.Volkswagen

2. Mercedes-Benz

3. BMW

4. Audi

5. Volvo

6. Ford

7. Toyota

8. Skoda

9. Nissan

10. Opel

Kamuxin myydyimmät mallit 2017

1. Mercedes-Benz, C-sarja

2. Mercedes-Benz, E-sarja

3. Audi A4

4. Volkswagen Golf

5. Volkswagen Passat

6. Skoda Octavia

7. Volvo V70

8. Audi A6

9. Volkswagen Transporter

10. BMW 320

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös