Makrotalous

Palkkasumma nousi yksityisellä sektorilla 4,5 prosenttia

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli loka-joulukuussa 2,9 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Joulukuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,2 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten loka-joulukuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,5 prosenttia.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli loka-joulukuussa 4,5 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma oli 0,8 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Joulukuussa yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi 3,3 prosenttia ja julkisen sektorin palkkasumma 1,1 prosenttia edellisvuodesta.

Vuosi sitten loka-joulukuussa palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla 2,5 prosenttia, kun taas julkisella sektorilla palkkasumma väheni 0,1 prosenttia vuotta aiemmasta.

Rakentamisen noususuhdanne näkyy palkkatilastoissa. Palkkasumma kasvoi loka-joulukuussa nopeimmin rakentamisen toimialalla, jossa kasvua kertyi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta. Kasvussa olivat myös muiden palveluiden (5,1 %), teollisuuden (2,8 %), kaupan (2,5 %) sekä yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (2,4 %) ja rahoitustoiminnan (0,7 %) palkkasummat. Yksityisen koulutuksen (-0,2 %) palkkasumma väheni vuodentakaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kuva: Palkkasumman kolmen kuukauden vuosimuutos, %

Palkkasumma rakentaminen palkat toimialoittain

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös