Oma talous

Lapin Kansa: Hiihtoloma Lapissa käy lompakon päälle

Perheen lennot Helsingistä Lappiin maksavat jopa 1 500 euroa, junamatkakin voi maksaa 500 euroa.

Pohjoiseen matkustaminen junalla tai lentäen voi käydä kalliiksi, jos varaa matkat vasta nyt, kertoo Lapin Kansa.

Lapin Kansa selvitti juna-, laiva- ja lentoyhtiöistä, miltä talviloma-ajan kysyntä ja varaustilanne näyttävät eteläisen Suomen talvilomien alla. Lehti selvitti hintoja nelihenkiselle esimerkkiperheelle, johon kuuluu kaksi aikuista sekä kaksi alakouluikäistä lasta (7 ja 10 vuotta). Hintaesimerkit on koottu viime sunnuntaina, joten viimeisin tilanne kannattaa tarkistaa yhtiöiden verkkosivuilta.

Lappiin lentävät Helsingistä ainakin Finnair ja Norwegian. Helsingistä lentokoneella pääsee esimerkiksi Ivaloon, Kittilään tai Rovaniemelle.

Lapin Kansan selvityksen mukaan Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla nelihenkinen perhe voi saada edestakaiset lennot Lappiin noin 600 eurolla. Suosituista lähdöistä voi kuitenkin joutua pulittamaan jopa yli 1  500 euroa.

Hieman halvemmaksi eteläsuomalainen pääsee jos lentää Ouluun. Monet edestakaiset lennot Ouluun maksavat 300–450 euroa eteläisen Suomen talvilomaviikon aikaan, selviää lentoyhtiöiden verkkosivujen tiedoista. Tosin Oulusta pitää sitten matkustaa vielä kohtuullinen matka Lapin matkailukeskuksiin. Esimerkiksi Kittilän Leville on Oulusta matkaa 400 kilometriä, Ivaloon vielä reilusti enemmän.

Junamatkasta istumapaikoilla Helsingistä Rovaniemelle matkustava perhe voi joutua pulittamaan edestakaisesta junamatkasta 400–500 euroa. Hintaesimerkissä menomatka on viikon 7 loppupuolella ja paluumatka viikon 8 loppupuolella. Pohjoista kohti lähtevien yöjunien makuupaikkoja ei ole välttämättä edes saatavilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös