Sijoitusuutiset

Bitcoinin perustaja haastettu oikeuteen – perhe haluaa 10 miljardin dollarin bitcoinit

Kuolleen it-ohjelmoijan perhe vaatii oikeudessa hurjia korvauksia mieheltä, joka väitti kaksi vuotta sitten olevansa bitcoinin perustaja.

Kuolleen it-ohjelmoijan perhe vaatii oikeudessa hurjia korvauksia mieheltä, joka väitti kaksi vuotta sitten olevansa bitcoinin perustaja.

Australialainen liikemies ja tietojenkäsittelyopin tutkija Craig Wright on väittänyt olevansa henkilö nimimerkin ”Satoshi Nakamoto” takana. Nakamotoa pidetään bitcoinin perustajana. Ei ole ollut varmuutta, onko Nakamoto henkilö vai jokin yritys tai muu ryhmittymä.

Wired ja Gizmodo sivustot väittivät vuonna 2015, että juuri Wright ja it-asiantuntija Dave Kleiman olisivat maailman tunnetuimman kryptovaluutan perustajia. Bitcoin-yhteisö ei ole ollut kuitenkaan täysin vakuuttunut siitä, että juuri Wright olisi myyttinen hahmo bitcoinin takana.

Kuolleen Kleimanin perikunta väittää Wrightin varastaneen 1,1 miljoonaa bitcoinia Kleimanilta, kertoo Coindesk-sivusto. Perheen mukaan Wright olisi pakottanut Kleinmanin jälkikäteen allekirjoittamaan väärennetyn sopimuksen, jonka avulla Wright olisi kahminut bitcoinit itselleen.

Perhe väittää, että heille kuuluu vähintään puolet näiden kahden miehen louhimista bitcoineista. Louhittujen bitcoinien arvo on tällä hetkellä 10 miljardia dollaria. Lisäksi perikunta haluaa saada rahaa sillä perusteella, että Kleinman olisi oikeutettu korvaukseen bitcoinin luomiseen antamastaan panoksesta.

Wright ja Kleiman perustivat kryptovaluuttayhtiön vuonna 2011 ja Kleiman kuoli vuonna 2013.

Bitcoin otettiin käyttöön vuonna 2009. Alkuvaiheessa mukaan lähteneet sijoittajat pystyivät kahmimaan suuria määriä bitcoineja louhimalla. Alkuvaiheessa bitcoinien arvo ei tosin ollut lähimainkaan nykyistä kurssinoteerausta.

2 kommenttia
  • masteri sanoo:

    Ei ole varsinaisesti epävarmuutta. Mies on puhdas huijari eikä mitään tekemistä Nakamoton kanssa.

  • Ylös
    >