Sijoitusuutiset

Bitcoinin siirtokustannukset laskeneet ennätyksellisen alas

Kryptovaluutan siirtokustannukset ovat alhaisimmillaan yli vuoteen.

Siirtokustannusten tippumiselle on Bittiraha.fi-sivuston mukaan useita erilaisia syitä.

Kenties yksiselitteisin on siirtojen määrän huomattava putoaminen. Joulukuussa bitcoinien suosio suorastaan räjähti käsiin ja bitcoin-siirtoja saattoi tulla niinkin paljon kuin yli 400 000 päivässä.

Sittemmin tilanne on rauhoittunut ja bitcoin-siirtojen määrä on tippunut noin puoleen joulukuun ruuhkasta.

Siirtokustannusten laskemiseen on vaikuttanut myös Bitcoin-käyttäjien toiminta. Bitcoin-käyttäjät ovat ryhtyneet kasvavissa määrin maksamaan pienempiä summia louhijoille, minkä seurauksena louhijoiden on ollut yksinkertaisesti pakko ryhtyä hyväksymään näitä pienempiä siirtokustannuksia. Maksamalla pienempiä siirtokustannuksia Bitcoin-käyttäjät ovat voineet pakottaa kustannukset entistä pienemmiksi, Bittiraha.fi-kertoo.

Bitcoin-siirtokustannusten odotetaan putoavan kuluvan vuoden aikana vielä entisestään. Bittiraha.fi:n mukaan bitcoinin viiteohjelma Bitcoin Coresta on juuri julkaistu uusi versio, joka tukee oletusarvoisesti SegWit-siirtoja. SegWit-siirrot ovat halvempia ja nopeampia kuin vanhanaikaiset bitcoin-siirrot. Yleistyessään SegWit tulee laskemaan siirtokustannusten hintaa huomattavasti.

Kuluvana vuonna uskotaan myös ensimmäisten salamaverkkojen tulevan laajempaan käyttöön. Bittiraha.fin mukaan salamaverkkoja on jo testattu menestyksekkäästi ja on vain ajan kysymys, milloin laajamittaisesti kuluttajille tarkoitettuja salamaverkko-sovelluksia syntyy markkinoille. Salamaverkoilla on potentiaalia nostaa Bitcoinin siirtonopeutta tuhansia kertoja nykyisestä, minkä uskotaan polkevan siirtokustannukset lähestulkoon nollaan.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös