Sijoitusideat

Handelsbanken: Stora Enso on edelleen ostopaperi

Stora Enso uusiutuu yhtiönä ja yltää pysyvästi parempiin tuottoihin tulevaisuudessa, uskoo Handelsbanken.

Pankin mukaan viime vuosi oli Stora Ensolle vielä muutoksen aikaa, mutta pankki uskoo tilanteen paranemisen konkretisoituvan vuosien 2018 – 2019 aikana.

”Päivitimme ennusteet, ja niiden mukaan osake on arvostettu alle historiallisten keskiarvojensa. Tuotot todennäköisesti paranevat, investointien tarve vähenee ja osingot nousevat, joten näemme tilaa korjata osakkeen kurssiennustetta uudestaan”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Metsäyhtiön pakkaustoimintojen käynnistäminen Beihaissa aiheutti negatiivisen vaikutuksen liikevoittoon viime vuonna. Käynnistys etenee Handelsbankenin mukaan nyt kuitenkin hyvin ja kartonkikone saavutti käyttökatteellaan kriittisen tason viime vuoden neljännellä vuosineljänneksellä.

”Uskomme myös tuloksen yltävän break-eveniin Q2:lla. Odotamme myös Varkauden tehtaan konversion, kustannussäästöjen, volyymin kasvun ja hinnoittelun tukevan tuottoja tänä vuonna”, Handelsbanken toteaa.

Pankin suositus Stora Enson osakkeelle on edelleen osta ja tavoitehintaa pankki nosti 17,5 eurosta 18 euroon.

Metsäyhtiötä seuraavista 15 analyytikosta neljä antaa Stora Ensolle tällä hetkellä ostosuosituksen. Viisi analyytikkoa kehottaa lisäämään osaketta, kaksi pitämään, kolme vähentämään ja yksi myymään osakkeet.

Stora Enson P/E-kerroin on 12 kuukauden toteutuneella osakekohtaisella tuloksella 16,8x, mikä on selkeästi alle toimialan ja sektorin keskimääräisen arvostustason. Hinta suhteessa tasesubstanssiin (P/B) on 1,74x.

Kommentoi
Ylös
>