Oma talous

Missä Amerikan 5 rikkainta asuu?

Tutustu, ketkä ovat Amerikan 5 rikkainta ihmistä ja missä he asuvat.

Oletko tutustunut vuoden 2017 The Forbesin 400 -listaan, ketkä ovat Amerikan rikkaimpia ihmisiä?

Bill Gates jatkoi paalupaikalla 89 miljardin dollarin nettovarallisuudella. 24 vuotta putkeen ensimmäisellä sijalla on aikamoinen saavutus. Billin ystävä Warren Buffett sen sijaan putosi kolmannelle sijalle 78 miljardin dollarin nettovarallisuudella. Jeff Bezos nousi toiselle sijalle 81,5 miljardin nettovarallisuudella. The Forbes 400 -listan julkaisemisen jälkeen Jeff Bezos on kiilannut Bill Gatesin edelle ja on tällä hetkellä maailman rikkain mies 117,5 miljardin nettovarallisuudella.

Mark Zuckerberg hyppäsi The Forbesin 400 –listalla 4. sijalle 71 miljardin dollarin nettovarallisuudella, joka on tähän mennessä hänen korkein suoritus. Oraclen perustaja Larry Ellison on listalla sijalla nro 5 59 miljardin dollarin nettovarallisuudella.

Mansion Global tutustui, missä Amerikan 5 rikkainta miestä asuu.

1. Bill Gates

Kotipaikka: Medina, Washington.

Bill Gates, 62, viettää suurimman osan ajastaan 66 000 neliöjalan tilalla Washingtonissa. Kartano on nimetty Xanadu 2.0 Citizen Kane –leffan päähenkilön kartanon mukaan. Gates rakennutti taloa seitsemän vuotta 63,2 miljoonalla dollarilla. Gates osti tontin vuonna 1988 2 miljoonalla dollarilla. Tilan tämänhetkinen arvo arvioidaan olevan 170 miljoonaa dollaria.

2. Jeff Bezos

Kotipaikka: Medina, Washington.

Jeff Bezos, 54, tällä hetkellä maailman rikkain mies, on kerännyt runsaasti kiinteistöjä vuosien varrella. Hän omistaa mm. 165 000 hehtaarin tilan Texasissa, rantatalon Washingtonin osavaltiossa, kolme asunto Manhattanilla New Yorkissa sekä 12 000 neliöjalan kartanon Beverly Hillsissä Tom Cruisen naapurissa.

Hänen kotinsa Medinassa, lähellä Amazonin päämajaa, ylpeilee 5,35 hehtaarin tontilla ja on noin 29 000 neliöjalkaa. Bezos osti hiljattain uuden asunnon Washingtonissa.

3. Warren Buffett

Kotipaikka: Omaha, Nebraska.

Warren Buffett, 87, tunnetaan elävän nöyrästi. Hänen kotinsa sijaitsee Omahassa, Nebraskassa, jonka hän osti vuonna 1958 31 500 dollarilla. 6 500 neliöjalan talo on rakennettu vuonna 1921, mutta talossa on tehty useita laajennuksia sen jälkeen, jotta se olisi kodikas ja viihtyisä.

4. Mark Zuckerberg

Kotipaikka: Palo Alto, Kalifornia.

Mark Zuckerberg, 33, listan nuorin osti ensimmäisen 5 000 neliöjalan kotinsa Palo Altosta, Kaliforniasta, vuonna 2011 7 miljoonalla dollarilla. Hän on sen jälkeen ostanut naapuritalot noin 43,8 miljoonalla dollarilla suojellakseen paremmin yksityisyyttään. Zuckerberg kiinnittää suurimman osan vauraudestaan kouluihin, terveydenhuoltoon ja muuhun hyväntekeväisyyteen.

5. Larry Ellison

Kotipaikka: Woodside, Kalifornia.

Oraclen toimitusjohtaja Larry Ellisonilla, 73, on laaja kiinteistösalkku. Hän on ostanut kokonaisia asuinalueita Malibusta ja Tahoe-järven läheisyydestä. Hän omistaa mm. 70 miljoonan dollarin kartanon Newportissa ja omistaa asuntoja Japanissa ja Hawajilla.

Hänen kotinsa Woodside, Kaliforniassa, on arvioitu 110 miljoonan arvoiseksi ja se on mallinnettu 1500-luvun japanilaisen arkkitehtuurin mukaisesti. Tilalla on mm. ihmisen rakentama 2,3 hehtaarin järvi.

Katso tästä Forbesin reaaliaikainen lista maailman rikkaimmista ihmisistä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös