Yritysuutiset

Suomen parhaat työpaikat valittu – esimiehetön konsulttiyhtiö nousi pienten yhtiöiden voittajaksi

Suomen parhaat työpaikat ovat Scandic, Nitor ja Integrata.

Scandic parhaat työpaikat Scandic Hotels talous

Suurten yritysten sarjassa Suomen parhaaksi työpaikaksi nousi toistamiseen Scandic Hotels Oy.

Suomen parhaat työpaikat ovat Scandic, Nitor ja Integrata.

Great Place to Work® on listannut Suomen parhaat työpaikat jo 16. kerran. Suomen parhaat työpaikat loivat vuoden 2017 aikana noin 900 uutta työpaikkaa ja kasvattivat liikevaihtoaan keskimäärin 29 prosenttia. Viime vuoteen verrattuna yritysten liikevaihto kasvoi 3 prosenttiyksikköä. Listalle nousi tänä vuonna 13 ensikertalaista.

Tutkimukseen osallistuneet yritykset jaettiin kolmeen kokoluokkaan yritysten työntekijämäärän mukaan.

Suurten yritysten sarjassa Suomen parhaaksi työpaikaksi nousi toistamiseen 1000 tiimiläisen ja 27 hotellin Scandic, Pohjoismaiden johtava hotelliketju. Keskisuurten yritysten luokassa voittoon nousi Euroopan parhaiden työpaikkojenkin listalla nähty digitaalinen insinööritoimisto Nitor. Pienten sarjan parhaaksi työpaikaksi kipusi tamperelainen konsultointiyritys Integrata, joka henkilöstömäärän kasvusta huolimatta on onnistunut ainutlaatuisen kulttuurin ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Tutkimuksen pisteytyksestä 2/3 koostuu työntekijöiden kokemuksesta ja 1/3 johtamiskäytäntöjen asiantuntija-arviosta. Tutkimukseen osallistui 156 organisaatiota, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 työntekijää. Suomen parhaat työpaikat -tutkimus mittaa yrityskulttuurin luottamuksen tasoa. Parhaiden työpaikkojen Trust Index pysyi erinomaisella 87 prosentin tasolla, eli lähes 9/10 työntekijästä pitää työpaikkaansa hyvänä. Kokonaisuudessaan suomalainen työelämä saa Trust Index -arvokseen 56 prosenttia.

Scandic palkittiin Suomen parhaiden työpaikkojen suurten organisaatioiden sarjan voittajana nyt jo toisen kerran peräkkäin. Scandic kertoo lisänneensä itsensä kehittämisen ja osallistumisen mahdollisuuksia.

”Jaamme kiitosta ja osoitamme arvostavamme jokaisen panosta. Pyrimme avoimeen vuorovaikutukseen ja läpinäkyvyyteen. Haluamme luoda työyhteisön, jossa jokainen kokee työllään olevan merkitystä, jokainen voi omaa persoonaansa hyödyntämällä ilahduttaa toisia ihmisiä, vaikuttaa työhönsä sekä olla osa loistavaa tiimiä”, Scandicin henkilöstöjohtaja Riikka Mattila toteaa.

Nitor nousee neljäntenä listavuotenaan keskisuurten ykköseksi. Organisaatio on myös sijoittunut Euroopan parhaiden työpaikkojen listalle kolmesti.

”Olemme mukana tutkimuksessa neljättä kertaa ja neljättä kertaa myös kärkisijoilla. Kuluneen vuoden aikana olemme erityisesti keskittyneet kehittämisessä uuden monikäyttöisen toimitilamme rakentamiseen sekä työn, perheen ja muiden elämänalueiden tasapainottamista työntekijöiden mentoroinnilla tukevan Kamu-konseptin kehittämisellä”, kommentoi Tiina Vanala Nitorilta.

Integrata osallistui Suomen parhaat työpaikat -prosessiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 ja ylsi silloin suoraan pienten sarjan sijalle 6. Integratalla uskotaan asiakastyytyväisyyden syntyvän henkilöstön kautta.

Integrata on esimiehetön organisaatio ja sen toiminnan tueksi tarvitaan yhteinen ymmärrys tavoitteista sekä keinoista tavoitteisiin pääsemiseksi. Tiimin yhteistuotoksena syntyi Integrata Manifesto, joka avaa taustalla olevat periaatteet ja tekee läpinäkyväksi luodut arvoasetelmat.

Integratan toimitusjohtaja Riku Heinonen kuvailee integratalaisuutta mielentilaksi. ”Olemme tietoisesti ohjanneet keskipisteen pois sisäisen tehokkuuden kehittämisestä ihmisten vaalimiseen, jotta integratalaiset voivat johtaa itse itseään ja keskittyä arvoa tuottavaan työhön.”

Great Place to Work mittaa organisaatioiden henkilöstön kokemuksen Trust Index -kyselyn avulla ja tämän vuoden listamenestyjät ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka positiivinen työntekijäkokemus korreloi suoraan asiakastyytyväisyyden kanssa.

”Useiden uusien tutkimusten mukaan työntekijäkokemuksella on merkittävin vaikutus asiakkaiden kokemukseen yrityksestä, sen tuotteista, palveluista, brändistä, imagosta sekä laadusta. Trust Index -kysely tarjoaa liiketoiminnan johdolle keinon kuulla henkilöstön kokemus”, sanoo Great Place to Workin toimitusjohtaja Katriina Grönqvist.

”Tänäkin vuonna listalla menestyneet organisaatiot ovat henkilöstöä kuulemalla valinneet toimenpiteitä osaksi strategisia painopisteitä.”

Suomen parhaat työpaikat 2018

Pienet organisaatiot (20-49 työntekijää)

1. Integrata Oy
2. Zef Oy
3. Fraktio Oy
4. Paytrail Oyj
5. Kompozure
6. Koti Puhtaaksi
7. Netlight Consulting
8. Geniem Oy
9. Alfame Systems Oy
10. ONE Mars
11. Visual Components Oy
12. Suomen Tilaajavastuu Oy
13. EMU Oy
14. Insaco Oy
15. Projecta

Keskisuurten sarja (50-499 työntekijää)

1. Nitor
2. Pipelife Finland Oy
3. Wunder
4. Dittmar & Indrenius
5. Etelä-Savon Työterveys
6. Lejos Oy
7. Sievo
8. AbbVie
9. Tuxera
10. Fingrid Oyj
11. Pohjolan LVIturva
12. Next Games Oyj
13. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy
14. Visma Solutions Oy
15. Mandatum Life
16. Newsec
17. Svea Ekonomi
18. Framery
19. Pohjola Rakennus Oy
20. Vaadin Ltd
21. Softability
22. Exove Oy
23. Marski Data
24. Greenled
25. Progman
26. Suomen Punainen Risti, Veripalvelu
27. Yleinen työttömyyskassa YTK
28. RD Velho Oy
29. Talent Vectia
30. Sampo Oyj

Suuret organisaatiot (500+ työntekijää)

1. Scandic Hotels
2. DNA
3. Musti ja Mirri
4. Elisa Oyj
5. Talenom Oyj

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Joonas

  20.2.2018 at 09:47

  Jep jep. Musti ja Mirri romahdusmaisesti kolmas! Pitäisikö nyt tehdä jotain? 15 000 eurolla saa maksettua itsensä listalle kolmanneksi kun sarjassa on vain 5 yritystä. Ja hei ”parhaana vähittäismyyntiketjuna” kertoo sen että olitte ainoita mukana ja sen ettei muilla ollut laittaa intoaan, kiinnostustaan tahi 15 000 e GPTW:iin! Nimim. ilmaiseksi ette ole saaneet alaistenne arvostusta, 15000 kyllä.

 2. Bernstein

  21.2.2018 at 09:12

  Suomen oikeasti paras työpaikka ei todellakaan selviä ”tutkimuksella”, johon ei kelpuuteta alle 20 työntekijän yrityksiä, yhdenmiehen firmoista puhumattakaan.

  Mitä enemmän porukkaa, sitä enemmän myös kaikenmaailman joutavaa sosiaalista teatteria, ihmissuhdedraamaa, meetoota sun muuta tuloksenteon kannalta haitallista loiskiehuntaa.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös