Yritysuutiset

Ahtium eli entinen Talvivaara ajautui konkurssiin – ”kaikki kivet on käännetty”

Ahtium on hallituksensa päätöksellä päättänyt hakeutua konkurssiin.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se on erityisesti sen saneerausmenettelyn päättymisestä 2.6.2017 lähtien kehittänyt aktiivisesti muun muassa kiertotalouteen sekä energiansäästöteknologiaan perustuvia liiketoimintahankkeitaan sekä etsinyt uusia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka yhdistettynä yhtiön omiin liiketoimintoihin ja ydinosaamiseen olisivat luoneet pohjan uuden rahoituksen hankkimiselle.

Yhtiön liiketoimintahankkeiden hyvästä edistymisestä huolimatta hankkeet eivät kyenneet tuottamaan kassavirtaa riittävän nopeasti kulujen kattamiseksi, eikä uusien liiketoimintakokonaisuuksien hankinnasta päästy sopimukseen vaaditussa aikataulussa, joissain tapauksissa osapuolista riippumattomista tekijöistä johtuen.

”Viimeisen reilun neljän vuoden aikana Yhtiön yrityssaneeraus- ja taseen tervehdyttämisprosessit saatiin vietyä päätökseen, mutta valitettavasti Yhtiön omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa”, Hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen toteaa.

Järvisen mukaan Ahtiumin hallitus ja johto ovat viimeisten vuosien aikana käytettävissä olevin, varsin niukoin resurssein tehneet kaiken voitavansa itse saneerausprosessin lukuisten juridisten vaiheitten asianmukaiseksi läpiviemiseksi sekä samanaikaisesti uusien liiketoimintojen löytämiseksi ja kehittämiseksi.

”Kaikki kivet on käännetty. Sekä hallitus että koko henkilöstö ovat osallistuneet merkittäviin kustannussäästötalkoisiin, jotta toiminnan kehittämistä on voitu ylläpitää. Tärkeimpänä Yhtiön hallituksen ja johdon toiminnan ohjenuorana on koko ajan ollut Yhtiön ja sen osakkeenomistajien sekä velkojien edun ajaminen.”

Konkurssi tarkoittaa, että noin 80 000 piensijoittajan sijoitukset yhtiöön muuttuvat lopullisesti arvottomiksi. Yhtiön suurin osakkeenomistaja on valtion sijoitusyhtiö Solidium, jonka omistusosuus on 7,6 prosenttia.

Vuonna 2015 valtionyhtiö Terrafame osti kaivoksen liiketoiminnan Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Ahtiumilla ei ole enää mitään tekemistä Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen kanssa.

Kaupankäynti Ahtium osakkeella Helsingin pörssissä on ollut keskeytettynä 6. marraskuuta 2014 lähtien, jolloin Talvivaara Sotkamo hakeutui konkurssiin.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pääsi kesäkuussa 2017 yrityssaneerauksen myötä pääosasta veloistaan. Talvivaaran Kaivososakeyhtiön nimi muutettiin ylimääräisessä yhtiökokouksessaan Ahtiumiksi. Samalla yhtiön kotipaikaksi vaihtui Espoo.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Tee

    6.3.2018 at 17:09

    Suomen itsenäisen historian suurin puhallus, Pekka Perä tienasi mukavasti tuhoamalla luonnon ja kuppaamalla veronmaksien rahat monta vuotta konkurssikypsästä fiaskosta. Yhtä hyvin olisi voinnut polttaa masuunissa seteleitä. Ikiliikkuja keksitty, ei voida ajaa alas koska siitä vielä suurempi lasku? No se loppu tulee joku päivä kuitenkin. Tiesin tämän jo 7-5v sitten. Vähän niinkuin alkoholisti sanoisi ei voi lopettaa juomista koska tulee krapula niin pakko jatkaa juomista. Hölmälässä kaikki hyvin. Mitä isompi puhallus sen paremmin se menee suomessa läpi koska läpimätä korruptio.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös