Sijoitusideat

Nordea nosti norjalaisyhtiön mallisalkkuunsa

Subsea 7 norjalainen yhtiö osakkeet

Kuva: Subsea 7

Öljy- ja kaasualan kohentuneet suhdanteet tukevat norjalaisen syvänmeren tekniikkaan erikoistuneen yhtiön näkymiä.

Subsea 7 on maailman johtava merenpinnan alla tapahtuvaan tekniikkaan ja rakentamiseen erikoistunut yhtiö, jonka asiakkaita ovat syvänmeren öljyntuotantoyhtiöt. Nordean mukaan Subsea 7:n kykenee korkean tason teknologisen osaamisensa ansiosta tarjoamaan kustannustehokkaita kokonaisratkaisuja monimutkaisiin vedenalaisprojekteihin erisyvyisillä merialueilla haastavissakin olosuhteissa.

Viikkokatsauksessaan Nordea perustelee norjalaisyhtiön houkuttelevuutta kolmella seikalla.

Piristyvän kysynnän odotetaan näkyvän yhtiön tilauskannan kasvuna, osakkeen arvostus historiallista keskiarvoa matalampi suhdannepohjan ohittamisesta huolimatta ja kaavailtu yhteisyritys Schlumbergerin kanssa kasvattaa Subsean tuotetarjoomaa.

Subsea 7:n vahvuuksia paljon pääomia vaativalla toimialalla on ollut Nordean mukaan sen tukeva tase, mikä on auttanut yhtiötä heikommassa suhdannetilanteessa. Vahvan taloudellisen asemansa ansiosta yhtiö on myös voinut laajentaa ja monipuolistaa liiketoimintaansa.

Lisäksi Subsea 7:lla on hyvät mahdollisuudet hyötyä amerikkalaisen Schlumbergerin kanssa tekeillä olevasta yhteisyrityksestä, josta kerrottiin toissa viikolla.

”Energia‐alaa palvelevan amerikkalaisjätti Schlumbergerin kanssa liittoutumalla norjalainen Subsea 7 pääsee osalliseksi aiempaa isompiin öljykenttäprojekteihin koko niiden arvoketjun osalta.”

Subsea 7:n osakekurssi hinnoitellaan sen historiallista keskiarvoa matalammin arvostuskertoimin. Nordean mukaan osakkeen nykyarvostus, jossa vuoden 2018 ennusteella laskettu EV/EBITDA‐kerroin on vain 5,5, on huomattavan matala.

”Paranevan kysynnän pitäisi näkemyksemme mukaan nostaa myös osakkeen arvostusta. Aiemmissa öljysektorin sykleissä Subsea 7:n osake on hinnoiteltu EV/EBITDA‐kertoimilla 8‐10 siinä vaiheessa, kun tilausaktiviteetti on alkanut parantua.”

Subsea 7:n P/E-kerroin Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella on 20x. Nordean suositus on osta ja osakkeen tavoitehinta on 180 norjan kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös