Osakeanalyysit

Handelsbanken: Tulosjulkistusten merkitys osakemarkkinoiden kurssiliikkeissä ollut vähäinen

OMX Helsinki osakemarkkinat pörssi kurssit sijoittaminen

Handelsbanken teki yhteenvedon Helsingin pörssin tuloskaudesta.

Pörssiyhtiöiden tuloskausi alkaa olla muutamaa tulosjulkistusta lukuun ottamatta taputeltu. Handelsbankenin mukaan kaikkien raportoineiden yhtiöiden joukosta 60 prosenttia on ylittänyt liikevaihdollaan markkinaennusteet. Tulosennusteet on kuitenkin ylittänyt vain noin 40 prosenttia yhtiöistä.

“Kun tarkastellaan puolestaan kasvua vuoden takaisesta vertailukaudesta, voidaan nähdä, että liikevaihtoa on pystynyt kasvattamaan noin 70 prosenttia yhtiöistä ja tulostaan on kasvattanut niukasti yli puolet”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan tuloksellaan ennusteisiin nähden parhaiten pärjänneet sektorit ovat olleet öljy- ja kaasu, perusmateriaalit, yhdyskuntapalvelut ja teknologia. Heikompia aloja ovat olleet kuluttajahyödykkeet, telekommunikaatio, finanssi, terveydenhuolto sekä kuluttajapalvelut.

Markkinoiden reaktio tuloksen julkistusten jälkeen on ollut keskimäärin maltillinen, sillä yhtiöiden osakkeet ovat keskimäärin laskeneet vain 0,6 prosentia. Yksittäisten yhtiöiden kohdalla kurssimuutokset ovat tietenkin olleet kovempia.

Handelsbanken muistuttaa, että tuloskauden aikana eli pääosin helmikuussa markkinat ovat tulleet alas globaalisti. Tulosjulkistuksen rooli kurssin ajurina on siten ollut tavallista pienempi, ja markkinoiden yleisellä heilunnalla on ollut enemmän painoarvoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös