Osakeanalyysit

Handelsbanken: Tulosjulkistusten merkitys osakemarkkinoiden kurssiliikkeissä ollut vähäinen

OMX Helsinki osakemarkkinat pörssi kurssit sijoittaminen

Handelsbanken teki yhteenvedon Helsingin pörssin tuloskaudesta.

Pörssiyhtiöiden tuloskausi alkaa olla muutamaa tulosjulkistusta lukuun ottamatta taputeltu. Handelsbankenin mukaan kaikkien raportoineiden yhtiöiden joukosta 60 prosenttia on ylittänyt liikevaihdollaan markkinaennusteet. Tulosennusteet on kuitenkin ylittänyt vain noin 40 prosenttia yhtiöistä.

”Kun tarkastellaan puolestaan kasvua vuoden takaisesta vertailukaudesta, voidaan nähdä, että liikevaihtoa on pystynyt kasvattamaan noin 70 prosenttia yhtiöistä ja tulostaan on kasvattanut niukasti yli puolet”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan tuloksellaan ennusteisiin nähden parhaiten pärjänneet sektorit ovat olleet öljy- ja kaasu, perusmateriaalit, yhdyskuntapalvelut ja teknologia. Heikompia aloja ovat olleet kuluttajahyödykkeet, telekommunikaatio, finanssi, terveydenhuolto sekä kuluttajapalvelut.

Markkinoiden reaktio tuloksen julkistusten jälkeen on ollut keskimäärin maltillinen, sillä yhtiöiden osakkeet ovat keskimäärin laskeneet vain 0,6 prosentia. Yksittäisten yhtiöiden kohdalla kurssimuutokset ovat tietenkin olleet kovempia.

Handelsbanken muistuttaa, että tuloskauden aikana eli pääosin helmikuussa markkinat ovat tulleet alas globaalisti. Tulosjulkistuksen rooli kurssin ajurina on siten ollut tavallista pienempi, ja markkinoiden yleisellä heilunnalla on ollut enemmän painoarvoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös