Indikaattorit

EK: Talouden luottamusindikaattorit keskimääräistä korkeammalla

Huhtikuussa ei luottamusindikaattoreissa tapahtunut suuria muutoksia.

Elinkeinoelämän Keskusliiton keräävät luottamusindikaattorit kertovat vakaan noususuhdanteen jatkumisesta Suomessa.

Teollisuuden luottamusindikaattori vahvistui huhtikuussa parilla pisteellä. Sen uusin saldoluku on +13, kun maaliskuun lukema oli +11. Teollisuusyritysten luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamusindikaattori kääntyi nousuun huhtikuussa. Saldoluku nousi +9 pisteeseen, kun edelliskuun lukemaoli 0. Indikaattori on pitkän aikavälin keskiarvon (-7) yläpuolella.

Palveluyritysten luottamusindikaattori laski huhtikuussa jonkin verran edelliskuun huipputasoltaan. Huhtikuun tulos oli +23, kun maaliskuun tarkistettu lukema oli +28 pistettä. Luottamus talouskehitykseen on silti vahvaa, sillä aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamus pysyi huhtikuussa lähes ennallaan. Luottamusindikaattori on selvästi pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Huhtikuussa mitattu saldoluku on +10 (maaliskuun tarkistettu lukema +12). Pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös