Indikaattorit

EK: Talouden luottamusindikaattorit keskimääräistä korkeammalla

Teollisuus luottamusindikaattori suhdanteet talous
Huhtikuussa ei luottamusindikaattoreissa tapahtunut suuria muutoksia.

Elinkeinoelämän Keskusliiton keräävät luottamusindikaattorit kertovat vakaan noususuhdanteen jatkumisesta Suomessa.

Teollisuuden luottamusindikaattori vahvistui huhtikuussa parilla pisteellä. Sen uusin saldoluku on +13, kun maaliskuun lukema oli +11. Teollisuusyritysten luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamusindikaattori kääntyi nousuun huhtikuussa. Saldoluku nousi +9 pisteeseen, kun edelliskuun lukemaoli 0. Indikaattori on pitkän aikavälin keskiarvon (-7) yläpuolella.

Palveluyritysten luottamusindikaattori laski huhtikuussa jonkin verran edelliskuun huipputasoltaan. Huhtikuun tulos oli +23, kun maaliskuun tarkistettu lukema oli +28 pistettä. Luottamus talouskehitykseen on silti vahvaa, sillä aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamus pysyi huhtikuussa lähes ennallaan. Luottamusindikaattori on selvästi pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Huhtikuussa mitattu saldoluku on +10 (maaliskuun tarkistettu lukema +12). Pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös