Yritysuutiset

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitussalkku painui pakkaselle

Sijoitustuotot Ilmarinen eläkeyhtiö

Markkinoiden kyky kestää negatiivisia uutisia on heikko, eläkeyhtiö varoittaa.

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitussalkun tuotto tammi-maaliskuussa oli -0,1 prosenttia. Vielä viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla tuotto oli plussalla 2,2 prosenttia.

Ilmarisen sijoitusten markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 46,1 miljardia euroa (38,3 miljardia euroa 31.3.2017). Sijoitusten pitkän aikavälin keskimääräinen reaalituotto on 4,2 prosenttia vuodessa.

Ilmarisen vt. toimitusjohtaja Stefan Björkman kertoo yhtiön osavuosiraportissa, että osakesijoitukset painuivat tappiolle.

”Keskeisten osakemarkkinoiden negatiivinen tuotto painoi alkuvuoden sijoitustulosta, joka jäi -0,1 prosenttiin. Korkosijoitusten ja kiinteistösijoitusten tuotto oli positiivinen, kun taas osakesijoitukset ja muut sijoitukset jäivät miinukselle”, Björkman toteaa.

Björkmanin mukaan edellisen 12 kuukauden aikana sijoitukset ovat tuottaneet 4,8 prosenttia ja pitkän aikavälin keskimääräinen reaalinen vuosituotto on ollut 4,2 prosenttia, mikä ylittää selvästi Eläketurvakeskuksen laskelmissaan käyttämän 3,0 prosentin tuotto-oletuksen.

Ilmarinen uskoo talouskasvun odotetaan jatkuvan vahvana loppuvuoden, mikä tukee yritysten tuloksentekokykyä.

“Lyhyellä tähtäimellä markkinoiden huomion keskipisteenä ovat maailmankauppaa uhkaavien tullien ym. kaupan rajoitteiden ympärillä käytävä keskustelu sekä maailmanpoliittisen tilanteen kiristyminen. Pidemmällä tähtäimellä suotuisa talous- ja tuloskehitys riippuu myös inflaation hitaasta noususta kohti keskuspankkien tavoitetasoa”, yhtiö toteaa.

Ilmarisen mukaan hidas ja hallittu korkojen nousu ei todennäköisesti horjuta rahoitusmarkkinoita, mutta liian nopealla korkojen nousulla saattaa olla merkittäviä vaikutuksia.

“Lähes kaikkien omaisuusluokkien arvostustaso on historiallisesti katsoen korkea. Arvostustasoista johtuen markkinan kyky kestää negatiivisia uutisia on heikko ja lähiajan tuotto-odotukset ovat edelleen pitkän ajan toteutuneita tuottoja matalampia.”

Suomen talouden ennustetaan tänä vuonna jatkavan kasvuaan ja työllisyyden parantuvan, mikä parantaa yhtiön mukaan myös työeläkemaksutulon kasvunäkymiä.

“Kasvun odotetaan kuitenkin hidastuvan jo ensi vuonna, kun viennin, investointien ja asuntorakentamisen voimakkain kasvuvaihe ohitetaan.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös