Sijoitusstrategiat

Näin Warren Buffett neuvoo toimimaan kun osakekurssit sukeltavat

S&P 500 osakeindeksi osakkeet USA sijoittaminen pörssi

Maailman tunnetuimman sijoittajan neuvot osakesijoittajalle ovat yksinkertaisia.

Osakemarkkinoilla on alkuvuodesta nähty kurssiheiluntaa ja kasvavaa epävarmuutta esimerkiksi niin sanotun pelkoindeksin, eli VIX-indeksin nousuna.

Osakestrategi Barry Bannister ennustaa laskumarkkinoiden alkavan joskus ensi vuonna. Laskumarkkinoilla tarkoitetaan vähintään 20 prosentin kurssiromahdusta edellisestä huipusta.

Bannisterin mukaan alkavan laskumarkkinan syynä on keskuspankki Fedin kiristyvä rahapolitiikka, mikä tule rasittamaan yritysten tuloksia ja nostamaan volatiliteettia.

Sijoittajia hermostuttaa myös mahdollinen kauppasota Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä.

Epävarmuuden aikana maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett neuvoo sijoittajia pysymään rauhallisina CNBC-uutistoimiston haastattelussa. Osta ja pidä -strategia on Omahan oraakkelin mielestä paras strategia markkinaturbulenssin aikana.

”Älä seuraa markkinoita tarkasti”, Buffett neuvoo.

”Rahaa tehdään sijoittamisessa sijoittamalla ja omistamalla hyviä yhtiöitä pitkään. Jos sijoittaja ostaa hyviä yhtiöitä, ja myy ne pitkän ajan kuluessa, tulee sijoitus olemaan tuottava 10. 20. tai 30 vuoden kuluttua.”

Buffettin mukaan sijoittajan ei myöskään kannata seurata osakkeen hintaa jatkuvasti. Sen sijaan sijoittajan kannattaa seurata tuloksen ja osinkojen kehitystä vuosien saatossa.

Osakkeet ovat Buffettin mukaan ”pieniä paloja yritysten liiketoiminnasta” ja nämä liiketoiminnat ovat yleensä ”viheliäisen hyviä”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös