Oma talous

13 tapaa, joita miljonäärit noudattavat

Mikä itse uransa luoneiden miljonäärien menestyksen salaisuus on? Ota oppia heidän tavoistaan.

Thomas C. Corley tutki viisi vuotta 177 itse uransa luoneiden miljonäärien jokapäiväisiä tapoja ja löysi niistä yhtäläisyyksiä. Hän kirjoittaa kirjassaan ”Change Your Habits, Change Your Life”, että miljonäärien menestyksen salaisuus löytyy heidän jokapäiväisistä tavoista ja tottumuksista.

Hyvä uutinen on, että omia tapojaan voi muuttaa. Perustuen Corleyn kirjaan, Money-sivusto listaa 13 itse uransa luoneiden miljonäärien tapaa, joista voit ottaa mallia ja joiden avulla voit kehittää itseäsi.

1. Lue kirjoja

Corleyn mukaan 88 % rikkaista käyttävät ainakin 30 minuuttia päivittäin lukemiseen. Kirjat ovat oiva tapa kehittää itseään. Corley kertoo miljonäärien lukevan paljon elämäntaito-oppaita, menestyneiden ihmisten elämänkertoja ja historiaa käsitteleviä kirjoja.

2. Urheile

”76 % rikkaista harjoittaa aerobista liikuntaa vähintään 30 minuuttia päivässä”, raportoi Corley. Aerobinen urheilu tekee hyvää aivoille. Se lisää glukoosin tuotantoa, joka on aivojen polttoainetta. Corleyn mukaan mitä enemmän ruokit aivojasi, sitä älykkäämpi sinusta tulee.

3. Vietä aikaa menestyneiden ihmisen parissa

Corley kirjoittaa kirjassaan, että menestyneet ihmiset viettävät aikaa ihmisten seurassa, jotka ovat yhtä optimistia, innostuneita, positiivisia ja yhtä tavoitteellisia, kuin he ovat.

4. Jahtaa omia unelmia

Monet ihmiset seuraavat muiden ihmisten unelmia, esimerkiksi omien vanhempiensa, eivätkä omiaan. Rikkaat ihmiset määrittelevät omat tavoitteensa ja pyrkivät niihin hellittämättä.

5. Herää aikaisin

Corleyn tutkimuksessa selvisi, että lähes puolet itse uransa luoneista miljonääreistä heräsivät ainakin kolme tuntia ennen kuin heidän työpäivänsä alkoi.

6. Luo useita tulonlähteitä

Miljonäärit eivät luota vain yksittäiseen tulolähteeseen, vaan Corleyn mukaan he kehittävät useita virtoja. Kolme näytti olevan tutkimuksessa ilmentynyt maaginen numero. Esimerkkejä näistä tulolähteistä ovat kiinteistöjen vuokraus ja investoinnit.

7. Löydä itsellesi mentori

Voit oppia valtavasti mentorilta, joka haluaa auttaa sinua menestymään. He voivat jakaa arvokkaita elämänviisauksia ja voit oppia merkittävästi heidän virheistä ja onnistumisista.

8. Löydä voimaa positiivisuudesta

”Positiivisuus oli kaikkien itse uransa luoneiden miljonäärien tunnusmerkki”, paljastaa Corley. Useimpien ihmisten ongelma on se, että he eivät ole tietoisia omista ajatuksistaan. Kuitenkin jos pysähdyt ja kuuntelet omia ajatuksiasi ja huomaat, että useimmat niistä ovat negatiivisia, voit olla niistä tietoisempi.

9. Uskalla olla erilainen

Me kaikki haluamme olla osa yhteiskuntaa ja kuulua joukkoon. Corleyn mukaan syy sille, miksi useimmat ihmiset eivät koskaan saavuta menestystä, on se, että he eivät uskalla erottautua laumasta.

10. Muista hyvä etiketti

Miljonäärit luottavat hyvään etikettiin. Näihin kuuluvat esimerkiksi kiitosviestit, hyvät pöytätavat, asiallinen tilaisuuteen pukeutuminen sekä muiden muistaminen heidän juhlapäivinä.

11. Auta muita menestymään

Voit saada voimaa muiden ihmisten menestyksestä. Paras tapa luoda oma tiimisi on auttaa muita ihmisiä menestymään ensin, paljastaa Corley.

12. Omista 15-30 minuuttia päivässä reflektointiin

Yksi rikkaiden tavoista oli ottaa omaa aikaa aamuisin ja reflektoida ainakin 15 minuutin ajan päivittäin. Voit ”vaihtaa” ajatuksia itsesi kanssa ja kysyä itseltäsi, ”Olenko onnellinen työssäni?”, ”Miten voisin tehdä lisää rahaa” tai ”Mihin hyväntekeväisyysjärjestöiden työhön voisin osallistua?”.

13. Pyydä palautetta

Kritiikkiä ei kannata pelätä, sillä palautteen saaminen on keskeinen osa kasvua ja oppimista. Toisten palautteen avulla voit tehdä merkittäviä parannuksia omaan työhösi ja huomata asioita, joita et itse olisi ehkä koskaan huomannut.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös