Sijoitusuutiset

Piensijoittajien osakekauppa maaliskuussa: Kauppasota ei pelota

Suomalaiset piensijoittajat eivät koe nykyistä kurssiheiluntaa merkkinä pörssinousun katkeamisesta.

Osakepainoa lisättiin maaliskuussa tuntuvasti. Ostohuuma kohdistui varsinkin suuriin ja syklisiin yhtiöihin.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto laski maaliskuussa 23,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Silti Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto nousi 12,2 prosenttia vuodentakaisesta maaliskuusta. Online-välittäjien kauppamäärät kasvoivat edelliskuusta euroissa mitattuna 8,1 prosenttia. Koko pörssin osalta kauppamäärät sen sijaan putosivat euroissa 3,8 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät kohosivat 10,0 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin kuitenkin 20,2 prosenttia viime vuoden maaliskuuta vähemmän. Koko pörssin kappalemääräinen kauppamäärä supistui viime kuusta 16,8 prosenttia. Yksityissijoittajilla kappalemääräisen kaupankäyntitahdin osalta koettiin hiipumista helmikuusta 16,8 prosenttia.

Suomeen muuttavasta Nordeasta uusi kansanosake? – ohitti jo Nokian

”Nordea kiilasi selvästi ohi Nokian maaliskuun netto-ostetuimmaksi osakkeeksi suomalaisten piensijoittajien keskuudessa. Pankkiosakkeessa yhdistyy pörssin keskiarvoon nähden poikkeuksellisen korkea osinkotuotto ja toisaalta yhtiökokouksen vastikään siunaama muuttopäätös Suomeen, joka on omiaan nostamaan odotuksia osinkotason kohoamisesta myös tulevina vuosina”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

”Huomionarvoista on nimenomaan se, että Nordeassa nähdään potentiaalia osingon ohella muutoinkin, sillä osaketta ei työnnetty laajamittaisesti myyntilaitaan tämän kevään osingon irtoamisen jälkeen, vaan osake säilytti asemansa ostetuimpien kärkisijalla”, jatkaa Tuppurainen.

Kauppasodan uhka ei pelota piensijoittajaa

”Esimerkiksi Outokummun, Valmetin, Wärtsilän ja Cargotecin saavuttamat suosiot maaliskuun netto-ostetuimpien osakkeiden listalla osoittavat sen, ettei globaalin kauppasodan uhka ole ainakaan vielä saanut suomalaisen piensijoittajan punttia tutisemaan. Ostoslistalta myös Cramo ja Nokian Renkaat ovat historiassa olleet varsin nopealiikkeisiä suhdannekäänteissä, mutta niitäkin on edelleen ostettu huomattavasti enemmän kuin myyty”, toteaa Tuppurainen.

Kurssiturbulenssi koetaan käänteen sijaan korjausliikkeenä

”Tulkitsen maaliskuun kaupankäyntitilastoa niin, että piensijoittajat eivät odota pörssiromahdusta. Päättyneen maaliskuun aikana suomalaiset piensijoittajat ostivat osakkeita nettomääräisesti lisää jopa 130 miljoonalla eurolla. Suuressa kuvassa piensijoittajat kasvattivat kuukauden aikana osakepainoaan liki jokaisessa Helsingin pörssin suuryhtiössä. Harvat osakemyynnit kohdistuivat enimmäkseen keskisuuriin ja pieniin yhtiöihin”, analysoi Tuppurainen.

Jukka Oksaharjun ja Karo Hämäläisen uutuuskirja – tilaa ennakkoon

Kun tilaat kirjan Nordnetin kautta, saat sen ensimmäisten joukossa 1.–4.5.2018. Voit tilata uutuuskirjan erikseen tai kaikki viisi Oksaharjun kirjaa pakettihintaan 99,90 euroa.

Hinta sisältää toimituksen, ja halutessasi saat kirjat myös Oksaharjun omistuskirjoituksella varustettuina. Yksittäin tilattuna Arvogurun hinta on 29,90 euroa.

Kommentoi
Ylös
>