Oma talous

Rikastu näiden 9 tylsän rutiinin avulla

Tie vaurauteen saattaa olla tylsää puuhaa. Nämä yhdeksän jokapäiväistä rutiinia auttaa sinua rikastumaan.

Ajatus rikkaudesta on huokuttelevaa. Kukapa nyt ei haluaisi unohtaa raha-asioista murehtimista ja keskittyä vain rahan tuhlaamiseen. Rikkaana voisi tehdä kaikenlaisia jännittäviä asioita, kuten matkustaa maailman ympäri, syödä gourmet-aterioita joka ilta ja törsätä rahaa tavaroihin, joista olet ennen vain unelmoinut.

Vaikka rikkaana oleminen kuulostaa jännittävältä – vaurauden rakentaminen voi olla hyvin tylsää puuhaa (ainakin suurimalle osalle meistä). Moneytips esittää yhdeksän melko tylsää tapaa, joita harjoittamalla ajan mittaan, voit rikastua. Näiden yhdeksän käytännön ottaminen rutiiniksi tänään voi kerryttää sinulle hyvän eläketurvan.

1. Priorisoi säästäminen

Yli 69 % amerikkalaisella on alle 1 000 dollaria säästössä, mikä tarkoittaa sitä, että yksi ennakoimaton taloudellinen hätätilanne velkaannuttaa heidät. Ratkaisu tähän voi olla yksinkertainen: priorisoi säästöt joka kuukausi ja kohtele säästämistä kuin yhtenä laskuna, jonka maksat kuukausittain. Helpoin tapa on asettaa automaattinen tilinsiirto käyttötililtä säästötilille.

Muista, että pienikin säästäminen on parempi kuin ei mitään.

2. Ylläpidä sama elämäntyyli

Rahan tuhlaus saattaa houkuttaa, jos saat ylennyksen töissä. Jos kuitenkin pidät elämäntyylisi samana, kun ansaitset enemmän, voit siirtää enemmän rahaa säästöön ja sijoitusrahastoihin.

3. Tee budjetti

Budjettien laatiminen on varmasti yksi vähiten seksikkäistä tavoista kerryttää vaurautta, mutta myös yksi tehokkaimmista. Sen sijaan, että ajattelisit budjetin olevan taloudellinen korsetti, mieti että se on taloudellisen vapauden suunnitelma. Kun noudatat budjettia, sinulla on myöhemmin vapaus tehdä sinulle tärkeitä asioita.

Netissä on runsaasti budjetointipohjia (ja videoita), joilla pääset alkuun.

4. Maksa takaisin lainaa

Vaikka säästäminen on tärkeää, joissakin tapauksissa on järkevämpää sijoittaa rahat korkeakorkoisen velan takaisinmaksuun. Jos velkasi korko on korkeampi kuin sijoitetun pääoman tuotto, maksa ensin takaisin velka.

5. Aseta motivoiva tavoite

Lyhyen aikavälin uhrauksia on helppo tehdä, jos työskentelet jonkun pitkän aikavälin tavoitteen vuoksi, josta olet innoissasi. Ehkä haluat ostaa talon, lähteä lomalle tai siirtyä eläkkeelle? Kun sinulla on merkityksellinen päämäärä, säästäminen tuntuu helpommalta.

6. Maksa luottokortti laskut

Luottokortit voivat olla hyödyllinen väline, mutta ne voi saada sinut pahaan velkakierteeseen. Sitoudu käyttämään luottokortteja vain sen verran, mitä voit maksaa takaisin kuukausittain. Jos huomaat ettet pysty tähän, sulje korttisi, maksa velka pois ja pitäydy pankkikortissa.

7. Seuraa tilitapahtumia

Pankkitilien tapahtumien säännöllinen tarkistaminen tarjoaa useita etuja. Sen avulla tutustut paremmin omiin kulutustapoihisi ja huomaat myös ripeästi tililläsi tapahtuneet epäilyttävät tapahtumat. Laita kaikki rahoitussovellukset älypuhelimessasi yhteen kansioon, josta pääset niihin käsiksi nopeasti samalla kertaa.

8. Vältä houkutuksia

Tämä on luultavasti kaikkein tylsin tapa. Jos saat rahaa enemmän kuin tavallisesti, älä käytä sitä heti. Säästä se.

9. Laita rahasi töihin

Teet paljon töitä palkkasi eteen, joten on ymmärrettävää odottaa rahalta samaa vastineeksi. Rahan sijoittaminen on järkevää, sillä näin rahasi tekee töitä sinun puolesta.

Kommentoi
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ylös