Yritysuutiset

Saga Furs antoi tulosvaroituksen – tulos heikkenee selvästi

Saga Fursin ja sen kilpailijoiden maaliskuussa järjestämissä huutokaupoissa eri nahkatyyppien hintataso laski ja myyntimäärät jäivät viime vuoden vastaavia huutokauppoja pienemmiksi.

Saga Fursin ja sen kilpailijoiden maaliskuussa järjestämissä huutokaupoissa eri nahkatyyppien hintataso laski ja myyntimäärät jäivät viime vuoden vastaavia huutokauppoja pienemmiksi.

Touko–syyskuun huutokauppojen tarjonnat ovat kuitenkin edellisvuotista suuremmat, koska nahkojen maailmanlaajuinen tuotanto on lähes muuttumaton.

Ylitarjonta painaa edelleen hintatasoa, Kiinassa on runsaasti myymättömiä pukineita ja nahkoja, ja epävarma markkinatilanne vaikeuttaa asiakkaiden rahoituksen saantia.

Tulevien huutokauppojen todennäköistä hintakehitystä on yhtiön mukaan tässä tilanteessa erittäin vaikea arvioida. Saga Furs arvioi kuitenkin niin minkin- kuin ketunnahkojen hintatason olevan edellismyyntikautta alhaisempi.

Tilikauden 1.11.2017–31.10.2018 yhtiö odottaa tuloksen odotetaan jäävän selvästi edellistilikauden tulosta heikommaksi.

Viimeisimmässä tilinpäätöksessään, joka päättyi viime vuoden lokakuuhun, yhtiö kertoi, että arvioiden tekeminen tulevien huutokauppojen myyntituloksista on yhtiön joulukuun huutokaupan
perusteella ennenaikaista. Tilikauden tulos riippuu tulevien huutokauppojen myyntituloksista, joiden todennäköistä kehitystä on nykyisessä markkinatilanteessa mahdoton arvioida.

Saga Fursin osake on ollut laskutrendissä hieman yli vuoden, maaliskuun alusta 2017 alkaen. Vielä tuolloin osake noteerattiin parhaimmillaan 19 euroon, nyt kurssi on laskenut alle 14 euron.

Saga Furs on Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton vuonna 1938 yhteiseksimyyntikanavakseen perustama osakeyhtiö. Nykyään se on julkisesti Helsingin pörssissä noteerattu osakeyhtiö.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös