Kasvuosakkeet

Tokmanni saa Evliltä ostosuosituksen – osakkeessa roima kasvupotentiaali

Halpakauppaketju Tokmanni hinnoitellaan tällä hetkellä selvästi alle Evlin tavoitehinnan.

Halpakauppaketju Tokmanni hinnoitellaan tällä hetkellä selvästi alle Evlin tavoitehinnan.

Tokmannin viime vuosi oli vaikea. Yhtiö joutui antamaan tulosvaroitukset kesällä ja viime tammikuussa yhtiö varoitti viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen jäävän ennakoitua alhaisemmaksi.

Kasvua kauppaketju kuitenkin hakee, sillä viime vuonna se avasi 13 uutta myymälää kun yhtiö yleensä avaa keskimäärin noin 5 uutta myymälää vuodessa.

Päivittäistavarakauppa ry:n tilastojen mukaan käyttötavaramarkkinan kasvu oli 1,3 prosenttia tammi-helmikuussa 2018. Evlin mukaan luku näyttää heikkoon viime vuoteen verrattuna hyvältä. Kuitenkin se on melko selkeästi päivittäistavaramarkkinan tammi-helmikuun 3,8 prosentin kasvua heikompi, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

”PTY:n tilastojen perusteella päivittäistavaramarkkinan kasvua näyttää tukeneen noin kahden prosentin inflaatio, siinä missä käyttötavaramarkkina kasvua on heikentänyt noin 0.4%:n deflaatio”, Evli toteaa.

Evli uskoo heikon hintakehityksen johtuvan kireästä kilpailutilanteesta.

Vaikka käyttötavaramarkkinoiden kasvu oli alhaista alkuvuonna ja kilpailu oletettavasti tiukkaa, odottaa Evli Tokmannin saavuttavan positiivista vertailukelpoista kasvua ja viime vuotta paremman myyntikatemarginaalin ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

”Yhtiöllä on vastassaan heikot vastaluvut (Q1’17 LFL -3.8%), jotka aiheutuivat heikosta sesonkituotteiden menekistä, hyllysaatavuusongelmista ja kalenterivaikutuksista. Tämän vuoden Q1:llä pääsiäisen ajoitus tukee Q1:sta, hyllysaatavuusongelmat ovat poistuneet ja sesonkituotteiden menekin tulisi olla parempi suotuisan sään takia.”

Evli odottaa Tokmannilta 170 miljoonan euron liikevaihtoa ja 2,5 miljoonan euron vertailukelpoista käyttökatetta ensimmäisellä kvartaalilla.

Evli toistaa Tokmannin osakkeen ostosuosituksen. Osakkeen tavoitehintaa Evli laski 9,5 eurosta 9,0 euroon verrokkien kertoimien laskun vuoksi. Tämän hetken noin 6,4 kurssinoteerauksella, Tokmannin osakkeessa olisi yli 40 prosentin nousuvara.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan kuudesta Tokmannia seuraavasta analyytikosta kaksi antaa tällä hetkellä osakkeelle ostosuosituksen, kaksi suosittaa lisäämään ja kahden suositus on pidä.

Tokmanni raportoi kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa 25.4.

Kommentoi
Ylös
>