Käänneyhtiöt

Tämä norjalaisyhtiö hyötyy öljyn hinnannoususta

Öljy- ja kaasualan vakaasti konenevat suhdanteet hyödyttävät norjalaista Subsea 7 -yhtiötä.

Subsea 7 laiva

Kuva: Subsea 7 ASA

Öljy- ja kaasualan vakaasti konenevat suhdanteet hyödyttävät norjalaista Subsea 7 -yhtiötä.

Nordea lisäsi pohjoismaiseen mallisalkkuunsa maaliskuun alussa mallisalkkuun norjalaisen energiasektoria palvelevan Subsea 7:n. Nordean mukaan öljy- ja kaasualan suhdanne on alkanut vakaasti parantua muutaman edellisvuoden matalan aktiviteetin jälkeen.

”Uskomme sektorin aktiviteetin pohjien olevan takana ja arvioimme piristyneen kysynnän näkyvän myös norjalaisen Subsea 7:n tilauskannan kasvuna, mikä johtaisi arvostuskertoimien normalisoitumiseen matalilta nykytasoiltaan”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Subsea 7 on maailman johtava merenpinnan alla tapahtuvaan tekniikkaan ja rakentamiseen erikoistunut yhtiö, jonka asiakkaita ovat syvänmeren öljyntuotantoyhtiöt.

Öljy- ja kaasualan suhdanne on piristynyt muutaman edellisvuoden matalan aktiviteetin jälkeen. Esimerkiksi brent-laadun öljyn hinta on kivunnut jo 77 dollariin barrelilta, kun helmikuun alussa vuonna 2016 hinta oli painunut alle 35 dollarin. Viimeisen vuodenkin aikana hinta on noussut lähes 52 prosenttia.

brent-laatu öljyn öljyn hinta energia talous raaka-aineet

Öljyn hinnannousu ruokkii syvänmeren öljyntuotantoyhtiöiden, eli Subsea 7:n asiakkaiden tilauksia ja sitä kautta myös Subsea 7:n tilauksia.

Nordea arvioi vuoden 2017 olleen käännepiste Subsea 7:n tilauskannan kehityksessä ja pankki odottaa viime vuoden lopulla nähdyn positiivisen tilausvireen jatkuvan tulevien vuosien aikana.

”Keskiviikkona Subsea 7 ilmoitti noin 300 miljoonan dollarin sopimuksesta Statoilin kanssa Pohjanmerellä. Toisen neljänneksen aikana yhtiö on kirjannut tilauksia jo noin 550 miljoonan dollarin edestä, joka ennakoi vahvaa tilauskirjan kasvua toisen neljänneksen osalta.”

Subsea 7:n parantunut toimintaympäristö ja tilauskannan kasvu tukevat Nordean näkemyksen mukaan arvostuskertoimien normalisoitumista matalalta nykytasolta. Nordean tulosennusteilla yhtiön tämän vuoden P/E-kerroin on 25x ja ensi vuoden 18,9x. Osinkotuotto on 4,3 prosenttia.

Tällä hetkellä Subsea 7:n osake hinnoitellaan historiallista keskiarvoa edullisemmin kertoimiin. Nordean suositus Subsea 7:lle on osta tavoitehinnalla 200 kruunua.

Nykyisellä alle 120 kruunun kurssinoteerauksella, norjalaisyhtiön osakkeessa on Nordean tavoitehinnalla nousuvaraa peräti 68 prosenttia.

Subsea 7 osakekurssi osakkeet energiayhtiöt

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös