Talouden trendit

Yrityslainat netistä – yritysrahoitus on jo nopeaa ja monipuolista

yrityslaina netti yritysrahoitus kokous talous

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Rahoitusmarkkinat ovat nopeutuneet netin vakuudettomien luottojen lisääntymisen myötä. Nyt yritysrahoituksessa satsataan nopeisiin päätöksiin.

Yritysrahoitus on viime vuosina monipuolistunut netissä haettavilla nopeilla ja vakuudettomilla luotoilla. Yrityslainat.net sivuston vertailun mukaan nämä luotot ovat pääsääntöisesti selvästi perinteisiä pankkilainoja kalliimpia, mutta nopeimmillaan luoton saa jopa samana päivänä.

Netissä vakuudetonta yritysluottoa tarjoaa jo yli parikymmentä toimijaa. Suurimmillaan netistä voi hakea jopa miljoonien eurojen yritysluottoja, mutta suurin osa yritysrahoittajista tarjoaa luottoja 1000 ja 100 000 euron väliltä.

Yrityslainojen hintavertailu tärkeää

Jokaisen yritysluoton hintarakenne ja lainaehdot ovat erilaisia. Luottovertailu on yritysluotoissa erityisen tärkeää, sillä yrityslainojen markkinoinnissa ei esimerkiksi todellista vuosikorkoa tarvitse ilmoittaa. Osa rahoittajista ei ilmoita korkoja tai muita hintoja nettisivuillaan, sillä jokainen luottopäätös tehdään asiakaskohtaisesti. Osassa lainoista taas hinnoittelu on kaikille sama ja kulurakenne on ilmoitettu avoimesti nettisivuilla.

Yrityslainat.net sivuston tekemien yleisten vertailujen mukaan netin vakuudettomien yritysluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat noin 14 prosentista reilusti yli sataan prosenttiin. Edullisimmat yrityslainat saa laskelmien mukaan joukkorahoitusyrityksiltä, kuten Fundu Oy, Vauraus Suomi Oy sekä Fellow Finance Oy.

Nopein on usein myös kallein

Yrityslainapäätöksen voi nopeimmillaan saada netistä jo samana päivänä, ilman vakuuksia ja jopa ilman yrityksen tilinpäätöstietoja. Yrittäjä itse takaa luoton omalla nimellään. Esimerkiksi Yritysluotto.fi ei vaadi yrityksen tilinpäätöstietoja, vaan jokaisen kaupparekisteristä löytyvän yrityksen on mahdollista hakea 3000–100 000 euroa luottoa, jos luottotiedot ovat kunnossa.

Nopeimmat yrityslainat ovat usein myös kalleimpia. Yritysluotto.fi 10 000 euron  luotossa vuoden maksuajalla kulut nousevat jopa yli 5000 euroon. Toisaalta FIN Yritysrahoituksen järjesteleminen voi sujua yhtä nopeasti, mutta samasta lainasummasta kuluja kertyy sivuston laskurin mukaan reilut 2000 euroa. Muita nopeita yritysluottoja ovat esimerkiksi Suomen Yrityslaina, Ameron, Ferratum Business, Mintos, Rahoittaja.fi,  Qred yrityslaina ja Finlandia Yrityslaina.

Vertailun mukaan edullisin yrityslaina löytyy Bank Norwegianilta, joka on kuluttajapuolella ollut Suomen suosituin nettiluotto sen parin vuoden ajan, jotka rahoitusyhtiö on Suomessa toiminut.

Vaihtoehtoisen yritysrahoituksen kysyntä kasvaa

Huolimatta kalliimmista hinnoista nopeat nettiluotot ovat myös yrityspuolella löytäneet paikkansa. Hidas ja säännöstelty pankkilaina ei enää palvele useiden yritysten tarpeita, kun markkinat vaativat nopeita liikkeitä.

Vaihtoehtoisen yritysrahoituksen kysyntä kasvaa koko ajan. Se näkyy alan yritysten vahvassa kasvussa. Vasta muutama vuosi sitten toimintansa aloittanut joukkorahoituspalvelu Fundu Oy on ollut 500% kasvussa. Kotimainen monialaisen rahoituksen yritys GF Money on listautumassa Helsingin First North –pörssiin. GF Moneyn suosituin yritysrahoitusmuoto on tällä hetkellä factoring- eli laskurahoitus, jota tarjoaa moni muukin rahoitusyhtiö yrityslainojen rinnalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös