Indikaattorit

Suomen talouden luottamusindikaattorit yhä korkealla

Kaupan luottamus nousi, teollisuudessa ja rakentamisessa pientä laskua, kertoo Elinkeinoelämän Keskusliitto.

EK:n laatiman luottamusindikaattorin mukaan teollisuuden luottamus oli toukokuussa selvästi keskimääräistä vahvempaa. Varastojen kasvu kuitenkin painoi hieman luottamusindikaattoria. Sen uusin saldoluku on +10, kun huhtikuun lukema oli +13. Teollisuusyritysten luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Suomen teollisuuden luottamus oli huhtikuussa EU-maiden keskimääräisellä tasolla. Luottamusindikaattori oli korkein Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa.

Rakentamisen luottamusindikaattori heikkeni lievästi toukokuussa. Sen saldoluku laski +6 pisteeseen edelliskuun +9 pisteestä. Indikaattori on yhä selvästi pitkän aikavälin keskiarvon (-7) yläpuolella. Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli huhtikuussa lähellä EU-maiden keskimääräistä tasoa.

Palveluyritysten luottamusindikaattori pysyi toukokuussa lähes ennallaan. Uusin lukema on +24, kun huhtikuun tulos oli +23. Luottamus talouskehitykseen on selvästi keskiarvoa parempaa, koska aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on +14. Suomen palvelujen luottamusindikaattori oli huhtikuussa EU-maiden keskiarvoa korkeammalla.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori nousi selvästi toukokuussa. Uusin saldoluku on +17, kun huhtikuun tarkistettu lukema oli +7 pistettä. Aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on -2. Myynnin kasvu on ollut laaja-alaista, ja myös odotukset lähikuukausille ovat yleisesti hyvät. Varastot supistuivat hieman, mutta niiden taso on normaalia korkeampi.

Suomen vähittäiskaupan luottamus oli huhtikuussa EU-maiden keskiarvon yläpuolella.

Alla animaatio luottamusindikaattorin 5/2018 keskeisistä havainnoista.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös