Yritysuutiset

Nordea ja Invesdor yhdistävät voimansa joukkorahoituksessa

Nordea ja Invesdor aloittavat yhteistyön kasvuyritysten digitaalisessa rahoituksessa.

Digitaalisten rahoituspalvelujen markkina on kasvanut Pohjoismaissa viime vuosina jopa satojen prosenttien vuosivauhtia, josta esimerkkinä sijoitusmuotoisen joukkorahoituksen markkinan koko ylsi viime vuonna yhteensä 56 miljoonaan euroon.

Nordea ja Invesdor käynnistävät Invesdorin digitaalista rahoitusalustaa hyödyntävän yhteistyön kesäkuussa.

Nordea ei ole yksin saanut joukkorahoituspalveluaan rullaamaan. Pankin palvelussa olleesta kolmesta rahoitushankkeesta ei yhtäkään saatu kerättyä täyteen, kertoo Arvopaperi. Invesdor puolestaan on yrittänyt virittää joukkorahoitustoiminnan yhteistyötä Danske Bankin kanssa, mutta yhteistyö päättyi toukokuun alussa.

Nordea uskoo pystyvänsä Invesdor-yhteistyön avulla hyödyntämään noin 2500 startup-asiakastaan Suomessa.

”Joukkorahoitusyhteistyö Invesdorin kanssa on erittäin tervetullut lisä rahoitusratkaisujemme joukkoon ja odotan sen herättävän paljon kiinnostusta asiakkaidemme suunnalta – niin kasvuyritysten kuin pääomasijoittajien”, sanoo Nordean kasvuyritysyksikön johtaja Vesa Riihimäki.

Palvelu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hakea kasvurahoitusta yritykseen kohdistuvan pääomasijoituksen muodossa. Digitaalinen rahoitusalusta on kiinnostava vaihtoehto myös sijoittajille, jotka haluavat mukaan uuden tai toimintaansa laajentavan yrityksen ratkaisevan kasvun askeleella.

”Pohjoismaat ovat suunnannäyttäjiä digitaalisen rahoituksen kehityksessä. Tästä kertoo osittain sekin, että startup-yritysten lisäksi myös myöhäisemmän kasvuvaiheen yritykset käyttävät joukkorahoituspalveluinakin tunnetuksi tulleita digitaalisen varainhankinnan työkaluja esimerkiksi laajentaakseen omistajapohjaansa valmistellessaan listautumista”, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lasse Mäkelä.

”Pohjoismaiden suurimpana pankkina Nordea on meille ideaalinen yhteistyökumppani. Suuri potentiaali saavutetaan, kun sijoittajat ja kasvuyritykset voivat kohdata verkossa ilman, että valtioiden rajat muodostavat esteitä”, Mäkelä toteaa.

Suomen suurista pankeista OP käynnisti oman joukkorahoituspalvelunsa syyskuussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös