Oma talous

Haluatko olla onnellisempi? Luovu näistä 7 asiasta

Mitkä asiat tuovat onnea elämäämme? Luovu ensitöiksi näistä seitsemästä asiasta ja olet matkalla onnellisempaan elämään.

”Se ei ole se mitä omistat, kuka olet, missä olet tai mitä teet mikä tekee sinut onnelliseksi vaan se, mitä ajattelet.” – Dale Carnegie

Me kaikki haluamme olla onnellisia. Jos et haluaisi olla onnellinen, et varmaan olisi klikannut tätä juttua auki. The Good men project -sivuston mukaan onnellisuuden salaisuus ei löydy siitä, että lisäät asioita elämääsi vaan sinun on luovuttava asioista. Aloita näistä seitsemästä asiasta.

1. Luovu itsekritiikistä

Me olemme itse pahimpia kriitikoitamme. Monen ihmisen pään sisällä asuu kriitikko, joka toistaa asioita kuten ”et koskaan onnistu” tai ”et pysty tähän”. Jatkuva itsekritiikki johtaa huonoon itseluottamukseen, alhaiseen itsetuntoon ja huonoon asenteeseen.

Jos haluat olla onnellisempi sinun on päästävä eroon negatiivisesta itsekritiikistä. Kiinnitä huomiota ajatuksiisi ja kun huomaat, että ajattelet negatiivisesti – pysähdy! Yritä muuttaa ajatusmalliasi.

  • Negatiivinen ajatus: ”En koskaan onnistu”, uusi ajatusmalli: ”Yritän löytää keinon, jotta onnistun.”
  • Negatiivinen ajatus: ”En osaa tehdä tätä”, uusi ajatusmalli: ”Voin opetella tekemään tämän.”
  • Negatiivinen ajatus: ”Tämä on mahdotonta”, uusi ajatusmalli: ”Annan tälle mahdollisuuden.”

Muutos ei tapahdu yhdessä yössä, mutta ajan kanssa ajatustavat muuttuvat.

2. Luovu menneisyydestä

Meillä kaikilla on menneisyys. Se voi olla täynnä hyviä kokemuksia tai menneisyytesi voi olla täynnä negatiivisia tunnetaakkoja, jotka saattavat estää sinua elämästä täyttä elämää. Jos haluat olla onnellisempi, sinun on päästettävä irti menneisyydestäsi.

Muista, että elämä on matka eikä määränpää. Menneisyytesi ei määrittele kuka olet tänä päivänä.

3. Päästä irti toisten unelmista

Liian moni ihminen elää toisten ihmisten unelmia. Ehkä he elävät vanhempiensa tai puolisonsa unelmia ja ovat liian kiireisiä näkemään, etteivät elä oman näköistä elämää. Nämä ihmiset eivät ehkä tiedä mikä tekee heidät onnelliseksi, mitä he haluavat tai tarvitsevat omaan elämäänsä.

Lopeta muiden ihmisten unelmien eläminen ja yritä löytää asioita, mitkä tekevät sinut onnelliseksi.

4. Älä etsi muiden hyväksyntää

Muiden ihmisten hyväksynnän etsiminen voi olla uuvuttavaa. Me kaikki haluamme, että muut ihmiset pitävät meistä, mutta emme voi elää elämäämme miellyttääksemme muita. Et myöskään koskaan pysty miellyttämään kaikkia ihmisiä, joten miksi edes yrittää?

5. Älä vertaa itseäsi muihin

Maailmassa on todennäköisesti aina olemassa joku joka on sinua älykkäämpi tai menestyneempi. Itsesi vertaaminen muihin saa sinut tuntemaan riittämättömäksi. Sen sijaan, tunnista omat vahvuutesi ja keskity niihin.

6. Päästä irti negatiivisista ihmisistä

Me kaikki tunnemme negatiivisia ihmisiä lähipiiristämme. Heillä on tapana valittaa asioista ja manipuloida muita. Jos vietät aikaasi negatiivisten ja onnettomien ihmisten kanssa, sinustakin tulee negatiivinen ja onneton. Jos taas vietät aikaa positiivisten ja onnellisten ihmisten seurassa sinulla on suurempi todennäköisyys tulla positiiviseksi ja onnelliseksi.

7. Lakkaa keksimästä tekosyitä

Lakkaa muiden syyttäminen. Lakkaa olosuhteiden syyttäminen. Ota vastuu omasta onnellisuudestasi.

Kommentoi
Ylös
>