Sijoitusideat

Nordea: Pohjoismaisten pankkien osakkeissa nousuvaraa

Pohjoismaisten pankkiosakkeiden arvostuskertoimet ovat painuneet liian alas, uskoo Nordea.

Pohjoismaisten pankkiosakkeiden arvostuskertoimet ovat painuneet liian alas, uskoo Nordea.

Pohjoismaalainen pankkisektori on selvästi alisuoriutunut vuoden alun aikana suhteessa koko markkinaan. Tämä on suurimmaksi osaksi johtunut arvostuskertoimien supistumisesta eikä niinkään heikommista tuotoista, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

Pankkisektorin keskeinen huolenaihe sijoittajien keskuudessa on Ruotsin asuntomarkkinoiden hidastuminen, Nordea arvioi.

”Pankkien osakkeet ovat laskeneet noin 10 % kun taas OMX Nordic -indeksi on noussut 7 % samalla ajan jaksolla. Kurssimuutoksista johtuen pankkisektorin arvostus on viimeisen viiden vuoden tarkastelussa lähes alimmillaan P/E kertoimella mitattuna suhteessa markkinaan.”

Jos pankkisektorin arvostukset normalisoituvat viimeisen viiden vuoden keskiarvoihin, on pankkiosakkeiden osakekursseissa nousuvaraa. Nordean ennusteiden mukaan sektorin keskimääräinen nousuvara on lähes 15 prosenttia.

Pankin mukaan kiinnostavimpia yhtiöitä ovat Danske Bank, SEB ja Svenska Handelsbanken.

”Näemme kuitenkin Handelsbankenin osalta aikaisempien arvostuskertoimien saavuttamisen haastavana. Lisäksi Handelsbanken on verrokeitaan herkempi Ruotsin heikentyville asuntoluottomarginaaleille.”

Nordean suosikkipoimintoja pankkisektorilta ovat Danske Bank ja SEB.

”Danske Bankilla on yhä edellytykset parantaa oman pääoman tuottoaan, ja vakavaraisuus on korkealla tasolla, mikä mahdollistaa avokätisen kokonaisvoitonjaon osinkojen ja omien osakkeiden takaisinostojen muodossa”, Nordea summaa.

Ruotsalaispankeista Nordean suosikki on vahvasti yrityspuolella toimivaa ja hyvää osinkoa maksava SEB, jolla on myös kilpailijoita enemmän kulusäästöpotentiaalia tulevina vuosina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös