Yritysuutiset

Atrian tulosvaroitus painoi osakurssin rajuun sukellukseen

Atria osakekurssi elintarviketeollisuus pörssi sijoittaminen

Elintarviketeollisuusyritys Atria alentaa vuoden 2018 liikevoitto- ja liikevaihtoennustettaan.

Yhtiö ennustaa konsernin koko vuoden liikevoiton jäävän alhaisemmaksi kuin vuoden 2017 liikevoiton. Liikevaihdon yhtiö arvioi pysyvän vuoden 2017 tasolla.

Atrian aiemman ennusteen mukaan: ”Konsernin liikevoitto vuonna 2017 oli 40,9 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 liikevoiton ennustetaan olevan parempi kuin vuonna 2017. Vuoden 2018 liikevaihdon arvioidaan kasvavan.”

Syy liikevoittoennusteen muuttamiseen on Atria Ruotsin odotettua heikompi tulos alkuvuoden aikana. Heikot Ruotsin kruunun ja Venäjän ruplan valuuttakurssit painoivat liikevaihtoa.

Yhtiö ei ole vielä julkistanut toisen vuosineljänneksen tulostaan, mutta tammi-maaliskuun liikevaihto oli 345,4 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 332,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 3,5 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella se oli 1,2 milj. euroa. Atria Suomen liikevaihto kasvoi 17,4 miljoonaa euroa edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Suomessa liikevaihdon kasvu johtui myynnin lisääntymisestä kaikissa myyntikanavissa. Atria Venäjän ja Atria Ruotsin liikevaihtoa painoi ruplan ja Ruotsin kruunun heikentyneet valuuttakurssit.

Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 1,43 miljardia euroa ja yhtiön palveluksessa oli noin 4 449 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.

Tulosvaroitus tuli markkinoille yllätyksenä ja Atrian markkina-arvosta suli perjantaina yli kahdeksan prosenttia.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös