Oma talous

IS: Kiinteistöarvioija kertoo, miten kesämökistä saa hyvän hinnan

Kesämökinmyyjä voi asiantuntijan mukaan tehdä paljonkin mökin arvon nostamiseksi.

Timo Ala-Laurila on keskuskauppakamarin auktorisoima kiinteistöarvioija ja hän antaa puolueettomia arvioita esimerkiksi perunkirjoja, omaisuuden osituksia tai riitatilanteita varten. Ala-Laurila kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, mitkä tekijät vaikuttavat kesämökin arvoon.

Mökki kannattaa pitää siistinä ja vanhat rojut kannattaa hävittää. Ala-Laurilan mukaan epäsiisteys saattaa laskea arvoa yllättävänkin paljon. “Jos hyvin pidettynä mökin hinta voisi olla 150 000 euroa, rupuseksi päästettynä saman mökin hinta putoaa 30 prosenttia”, hän arvioi.

Myös investoinneilla on tietenkin merkitystä. Ala-Laurilan mukaan mökin arvoa pitää yllä, jos vaatimustasoa päivitetään ja sinne vedetään esimerkiksi sähköt ja vesijohdot. Sekin vaikuttaa hintaan vaikuttaa heti, jos alueella on vaikkapa ollut mahdollisuus vetää vedet, mutta sitä ei ole tehty.

Remontteja tai investointeja suunniteltaessa kannattaa miettiä, millä aikajänteellä mökinomistaja aikoo mökistään luopua. Jos mökki aiotaan myydä vuoden tähtäimellä, ei kannata tehdä muuta kuin suursiivous, pintaremontti ja ajaa nurmikot, Ala-Laurila neuvoo.

Tontti kannattaa Ala-Laurilan mielestä pitää sen verran avoimena, että ostajaehdokas ei joudu ihan viidakkoa raivaamaan. Mökin arvossa sijainti, auringon suunta tontilla ja ranta ovat keskeisiä, mutta Ihan joka mökkiin ei kannata tehdä isoja muutoksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös