Sijoitusuutiset

Twitterin osake syöksykierteessä

Yhteisö- ja mikroblogipalvelu menetti perjantaina New Yorkin yli 20 prosenttia markkina-arvostaan.

Twitter sai käännettyä nettotuloksen voitolliseksi. Silti yhteisö- ja mikroblogipalvelu menetti perjantaina New Yorkin pörssissä yli 20 prosenttia markkina-arvostaan.

Syynä oli yhtiön raportoima osavuosikatsaus, jossa se kertoi odotettua heikommasta käyttäjämäärien kehityksestä. Twitter kertoi kuukaudessa aktiivisesti palvelua käyttävien määrän vähentyneen huhti–kesäkuussa miljoonalla 335 miljoonaan. Lisäksi yhtiö ennakoi, että käyttäjämäärä vähenee myös jatkossa.

Käyttäjämäärien tippuminen oli yllätys niin markkinoille kuin analyytikoillekin. Analyytikot arvioivat ennalta, että käyttäjien määrä olisi kasvanut miljoonalla. Käyttäjämäärä oli silti selvästi suurempi kuin vuotta aiemmin, jolloin se oli 326 miljoonaa.

Twitter on poistanut viime aikoina runsaasti valeprofiileiksi luokittelemiaan tilejä palvelustaan.

Twitterin ja Facebookin kaltaisille sosiaalisen median palveluille juuri käyttäjämäärien kehitys on keskeinen mittari, sillä palvelut saavat tulonsa mainoksilla ja mainostulojen kehitys riippuu käyttäjämäärien kehityksestä.

Käyttäjämäärien pettymyksestä huolimatta Twitterin liikevaihto kasvoi toisella kvartaalilla 24 prosenttia 711 miljoonaan dollariin, mikä ylitti analyytikoiden ennusteet. Nettotulos oli 100 miljoonaa ja osakekohtainen tulos oli 0,13 dollaria. Vielä viime vuonna samaan aikaan yhtiö oli tappiollinen. Twitterin mukaan tulosta on tukenut erityisesti mainosmyynnin paraneminen, kun Twitter on pyrkinyt yhä tärkeämmäksi videoalustaksi.

Korjaus: Artikkelissa luki virheellisesti, että Twitter menetti Helsingin pörssissä yli 20 prosenttia markkina-arvostaan. Twitter on listattu New Yorkin pörssiin, ei Helsingin pörssiin. Virhe korjattu 30.7.

2 kommenttia
  • Toni sanoo:

    Twitter ei kuitenkaan ole Helsingin pörssissä.

  • Ylös
    >