Yritysuutiset

Biohitin kehittämä menetelmä sai positiivisia tutkimustuloksia – osakekurssi nousussa

Biohitin kehittämä tutkimus GastroPanel ennusti tarkasti mahan limakalvon surkastumista ja etenemistä mahasyöväksi eurooppalaisessa monikeskus- tutkimuksessa.

Biohitin kehittämä tutkimus GastroPanel ennusti tarkasti mahan limakalvon surkastumista ja etenemistä mahasyöväksi eurooppalaisessa monikeskus- tutkimuksessa.

GastroPanel® Biohitin kehittämä neljän testin kokonaisuus ylävatsavaivojen primaaridiagnostiikkaan yksinkertaisella veritestillä. Menetelmä auttaa erottamaan terveet ja sairaat mahat toisistaan luotettavasti sekä priorisoimaan jatkotutkimuksia tarvitsevat potilaat.

Hollantilaisen Erasmus yliopistossa Rotterdamissa työskentelevän professori Kuipersin johtama tutkijaryhmä yhdessä norjalaisten tutkijoiden kanssa on julkaissut tutkimuksen yhdessä gastroenterologian alan tärkeimmistä lehdistä. Biohitin kehittämä GastroPanel osoittautui mahasyöpää tarkasti ennakoivaksi tutkimukseksi.

Tutkimuksessa oli mukana kuusi sairaalaa Hollannista ja yksi Norjasta. Tutkimusaineisto käsitti kaikkiaan 279 potilasta, joille aiemmin oli tehty atrofinen gastriitti -diagnoosi tähystys- ja koepalatutkimuksella. Kaikille tehtiin GastroPanel ja gastroskopia -tutkimuksia seurantajakson aikana.

Biohitin lääketieteellisen johtajan, Professori Kari Syrjäsen mukaan tuore tutkimus vahvistaa aiempia havaintoja.

”Nämä tulokset vahvistavat kahdessa laajassa väestöpohjaisessa tutkimuksessa vuosina 2016-2017 raportoituja havaintoja, joiden mukaan GastroPanel-tutkimuksen antama PGI/PGII suhde oli tärkein itsenäinen mahasyövän ennustaja hyvin pitkän (yli 10 vuotta) seurannan aikana (2,3).”

Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpela toteaa, että tutkimus yhdessä aiempien tutkimusten kanssa vahvistavat GastroPanelin tarjoavan herkän ja tarkan menetelmän mahasyöpäriskin kustannustehokkaaseen seulontaan paitsi riskipotilailla myös väestötasolla.

Biohitin uutinen oli mannaa yhtiön osakkeenomistajille, sillä Biohitin osakekurssi nousi eilen 4,15 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>