Valuuttakurssit

Handelsbanken: Ruotsin kruunu heikentynyt liikaa

Ruotsin vaalipäivän lähestyessä on kruunu heikentynyt merkittävästi ja valuutta kävi jo heikoimmillaan euroon nähden yhdeksään vuoteen.

Ruotsin vaalipäivän lähestyessä on kruunu heikentynyt merkittävästi ja valuutta kävi jo heikoimmillaan euroon nähden yhdeksään vuoteen.

Kruunun heikentymisen taustalla on naapurimaan ensi vuoden valtiopäivävaalit, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan. Ulkomaiset sijoittajat pelkäävät Ruotsin irtautumista EU:sta, mikäli Ruotsidemokraatit saavat riittävän suuren kannatuksen.

Markkinoiden pelot ja reaktiot valuuttamarkkinoilla ovat pankin mielestä liioiteltuja.

”Pelko Ruotsin EU-erosta on mielestämme liioiteltua. On vaikea kuvitella, että Ruotsin EU-ero nousisi neuvottelupöydälle, vaikka Ruotsidemokraatit nousisivatkin suurimmaksi puolueeksi.”

Handelsbanken ei usko, että Ruotsin kansa tai uudenkaan parlamentin enemmistö saataisiin kannattamaan kansanäänestyksen järjestämistä EU-jäsenyydestä.

Pankki arvioi kruunun liikkeiden vakautuvan vaalien jälkeen. Handelsbanken painottaa, että Ruotsin politiikassa vallitsee laaja yhteisymmärrys finanssipolitiikan suuntaviivoista.

”Riippumatta vallassa olevasta hallituskoalitiosta, eivät julkisen sektorin leikkaukset eikä valtion velka merkittävästi muutu. Vastaava puoluerajoja ylittävä perinne koskee myös siirtolaisuuskysymystä ja puolustuspolitiikkaa.”

Kommentoi
Ylös
>