Yritysuutiset

Nainen anasti 15 miljoonaa euroa – Danske Bankin kontrollit pettivät jälleen

Uusin paljastus pahentaa Danske Bankin ahdinkoa.

Tanskalaisen Ekstrabladet-lehden mukaan 64-vuotiaan naisen epäillään anastaneen valtion sosiaalihallitukselta 111 miljoonaa Tanskan kruunua eli lähes 15 miljoonaa euroa. Nainen käytti epäillyssä petoksessa Danske Bankia. Suomessa asiasta kertoi Kauppalehti.

Sisäisten tarkastuksessa huomattiin, että suurempi summa on maksettu tilille, joka Danske Bankin mukaan kuuluu yksityishenkilölle. Jos tavallinen yksityishenkilö alkaa saada tililleen poikkeuksellisen suuria summia, tulisi pankin reagoida tilanteeseen.

Tapaus kertoo rahanpesuasiantuntijoiden mukaan siitä, että pankin kontrollit eivät ole kunnossa.

Kyseessä on jo toinen tapaus, joka osoittaa vakavia puutteita Danske Bankin kontrolleissa ja valvonnassa. Kansainvälistä huomiota finanssimaailmassa on saanut uutinen Danske Bankin Viron-yksikön rahanpesuepäilyistä.

Viron-yksikön läpi virtasi vuonna 2013 yhteensä noin 30 miljardin dollarin eli vajaan 26 miljardin euron arvosta venäläistä rahaa. Danske Bankin mukaan sen Viron-yksikön kautta on siirretty noin 200 miljardia euroa kyseenalaista rahaa. Tiedot perustuvat Danske Bankin tilaamaan riippumattomaan selvitykseen Viron-yksikön toiminnasta.

Viron-yksiköstä otettiin yhteyttä Dansken johtoon muun muassa helmikuussa 2014, jolloin johtoa varoiteltiin mahdollisesta rahanpesuepäilystä isossa mittakaavassa. Pankin ylin johto ei kuitenkaan tilanteeseen reagoinut.

Pankin osakekurssi on kokenut rahanpesuepäilyjen vuoksi kovia. Danske Bankin markkina-arvosta Tanskan pörssissä on hävinnyt jo 43 prosenttia heinäkuun alusta tähän päivään mennessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös