Sijoitusideat

Handelsbanken: Ohjelmistoyhtiö Tieto on alehinnoissa

Tieto osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

Tiedon osakkeen matala arvostus on pankin mielestä perusteeton.

Kuluva vuosi on ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tiedolle osittain muutoksen aikaa, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan. Yhtiön kannattavuus pysyy vakaana, vaikka se onkin investoinut raskaasti Industry Solutions-toimintojen ohjelmistopalveluihin.

Osakekurssi on laskenut kevään huippulukemista ja toteutuneella tuloksella laskettu P/E-kerroin on painunut tasolle alle 15x. Syyt osakekurssin heikkoudelle ovat pankin mielestä väliaikaisia.

“Uskomme, että syy osakekurssin heikkoudelle löytyy vaisusta tilauskertymästä, jota voivat selittää valuuttaliikkeet ja aiempaa lyhyemmät projektit. Viimeksi mainittu ei välttämättä ole haitaksi bisnesvolyymeille tai marginaaleille”, Handelsbanken toteaa.

Moderni tapa sijoittaa

  • Evervest tarjoaa ammattimaista, edullista ja helppoa sijoittamista älykkään teknologian avulla
  • Sijoittaja saa yksilöllisen, kustannustehokkaista ETF:stä koostuvan sijoitussalkun

Lue lisää

Tästä eteenpäin pankki uskoo, että Tiedon tekemät investoinnit muun muassa finanssipalveluihin ja terveydenhuoltoon alkavat maksaa itseään takaisin.

“Pidämme siitä, että Tieto on alkanut uudistaa asiakastarjontaansa, jotta se pysyisi relevanttina. Yhtiö pysyy edelläkävijänä useilla segmenteillä, jotka ovat nyt digitalisaation murroksessa. Tieto sijoittaa teknologioihin, jotka vielä nyt tarjoavat heikompaa tuottoa, mutta muuttuvat tärkeämmiksi seuraavien vuosien aikana”, Handelsbanken toteaa.

Näitä teknologioita ovat lohkoketjuratkaisut, ohjelmistorobotit ja tekoäly, jotka ovat raivanneet tietään Tiedon erilaisiin “hubimaisiin” alustoihin.

Yhtiö yltää pankin mukaan pohjoismaisia kilpailijoitaan parempiin osakekohtaisiin tuottoihin, mutta sen osake on silti yli viisi prosenttia alan keskiarvoa edullisempi. Perusteita alhaiselle hinnalle ei ole.

“Mielestämme tämä alennushinta on liiketoiminnan operatiiviseen tasaisuuteen nähden perusteeton.”

Digitalisaatio tarjoaa Tiedolle monenlaisia kasvumahdollisuuksia.

Digitalisaation kiihtyessä asiakkaat kumppanoituvat yhä useampien IT-palvelutarjoajien kanssa ja tarvitsevat näin entistä enemmän tukea ekosysteemien hallinnassa, arvioi Tiedon Toimitusjohtaja Kimmo Alkio toisen vuosineljänneksen tulosraportissaan.

Ohjelmistopohjaisten ratkaisujen, teknologiakonsultoinnin sekä sovellusten integroinnin ja hallinnan kysyntä on Alkion mukaan kasvanut. Julkisen pilven käyttöönotto lisääntyy vaikkakin koko markkinan ajurina toimivat edelleen monipilviratkaisut, jotka integroivat yksityisiä ja julkisia pilviä. Myös kyberuhat ovat edelleen yritysten merkittävimpiä riskejä, minkä vuoksi tietoturvapalvelujen merkitys kasvaa.

Uusiin teknologioihin, kuten pilviteknologiat, ohjelmistorobotiikka, tekoäly, lohkoketju ja IoT, pohjautuvien palvelujen odotetaan kasvavan kaksinumeroisin luvuin, ja perinteisten palveluiden (perinteiset sovellus- ja infrastruktuuripalvelut) kysyntä laskee edelleen, Alkio arvioi.

Alan pohjoismaisten markkinoiden arvioidaan kasvavan noin kaksi prosenttia tänä vuonna.

Tieto julkaisee tuloksensa 24.10. Handelsbankenin tavoitehinta Tiedon osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 29 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös