Uutiset

Nesteen uusiutuvat tuotteet tuottaa tulosta ja sijoittajat kiittävät

Neste osakekurssi osakkeet pörssi

Öljynjalostaja Neste ylitti selvästi kesä-syyskuussa viime vuoden ja odotetun tuloksen.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi kolmannella kvartaalilla 395 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 350 miljoonasta. Analyytikoiden konsensusennuste oli 366 miljoonaa euroa.

Liikevaihto nousi 3884 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten liikevaihto oli 3229 miljoonaa. Myös myynti ylitti odotukset, sillä analyytikot olivat odottaneet liikevaihdon nousseen 3819 miljoonaan.

Erinomaisen kannattavuuskehityksen taustalla on uusiutuvien tuotteiden menestys, sillä uusiutuvien tuotteiden vertailukelpoinen myyntikate nousi 645 dollariin tonnilta, kun viime vuonna se oli ollut 435 dollaria.

Nesteen kolmas vuosineljännes oli toimitusjohtaja Matti Lievosen mukaan erinomainen, ja vahva tuloskehityksemme jatkui.

“Vertailukelpoinen liikevoittomme oli 395 miljoonaa euroa, kun se edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla oli 350 miljoonaa euroa. Uusiutuvien tuotteiden tulos parani edellisvuodesta suotuisien markkinoiden ja marginaalien onnistuneen optimoinnin seurauksena”, Lievonen toteaa.

Öljytuotteiden tulos oli hyvä, vaikka markkinaolosuhteet olivat hieman heikommat kuin vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Lievosen mukaan Marketing & Services -segmentillä oli kausiluonteisesti hyvä neljännes.

Uusiutuvan dieselin markkinat pysyivät suotuisina, ja marginaalien optimointimme onnistui, toimitusjohtaja kiteyttää.

“Vertailukelpoisen myyntikatteen kasvulla oli 115 miljoonan euron positiivinen vaikutus liikevoittoon edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kolmannella neljänneksellä uusiutuvan dieselin tuotantolaitostemme keskimääräinen käyttöaste oli 93 %. Myyntimäärämme oli 547 000 tonnia eli noin 14 % pienempi kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla. Myyntimääriin vaikuttivat Rotterdamin jalostamon suunnitellut kunnossapitotyöt toisella neljänneksellä ja valmistautuminen Singaporen jalostamon neljännen neljänneksen suurseisokkiin.”

Kolmannella neljänneksellä 71 prosenttia uusiutuvan dieselin myynnistä suuntautui Euroopan markkinoille ja 29 prosenttia Pohjois-Amerikkaan.

Neste odottaa uusiutuvien tuotteiden lisämarginaalin olevan vahvalla tasolla myös neljännellä neljänneksellä.

“Loppukäyttäjille 100 %:na toimitettavan uusiutuvan dieselin myyntimäärien osuus kasvaa edelleen vuoden 2017 tasolta kohti tavoitetasoamme, joka on 50 % vuonna 2020. Kasviöljymarkkinan odotetaan pysyvän vaihtelevana, ja Nesteen tavoitteena on lisätä heikompilaatuisen jäte- ja tähderaaka-aineen käyttöä entisestään. Uusiutuvan dieselin laitostemme käyttöasteiden odotetaan olevan korkeita, lukuun ottamatta Singaporen jalostamon suunniteltua yhdeksän viikon suurseisokkia neljännellä neljänneksellä”, Lievonen ennustaa.

Nesteen osakekurssi kipusi tänään lähes 10 prosenttia ylöspäin tulosraportin jälkimainingeissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös