Yritysuutiset

Outotecin tulosvaroitus shokki markkinoille – osakekurssista suli neljännes

Outotec varoittaa mahdollisista merkittävistä, suureen projektiin liittyvistä lisäkuluista.

Outotec varoittaa mahdollisista merkittävistä, suureen projektiin liittyvistä lisäkuluista.

Outotec on toimittanut kaksi vaihtovirtasähköuunia ilmeniittisulattoon osana uutta laitosratkaisua, joka on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Sopimus allekirjoitettiin vuonna 2012. Molempien uunien käynnistyksissä vuosina 2015 ja 2016 oli ongelmia, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Outotec korjasi ja uudelleenrakensi toisen uuneista, mutta korjatun uunin meneillään olevan käynnistyksen aikana ilmeni ongelmia, minkä vuoksi käynnistys keskeytettiin. Uuni tutkitaan, kun se on jäähtynyt. Jäähtyminen kestää noin kuukauden.

Tämän hetken arvion mukaan mahdollinen uuden uunin rakentaminen kestää Outotecnin arvion mukaan noin vuoden. Tällä hetkellä käynnistyksen ongelmien syy ei ole selvillä. Lisäksi on liian aikaista arvioida mahdollisesti tarvittavien korjausten kokonaiskustannuksia.

Jos ilmenee, että Outotec on vastuussa ongelmasta, yhtiölle aiheutuu huomattavia kuluja. Siinä tapauksessa asialla olisi merkittävä vaikutus Outotecin vuoden 2018 oikaistuun liiketulokseen.

Outotec antaa asiasta lisätietoja, kun niitä on saatavilla.

Tulosvaroituksen jälkeen Outotecin osakekurssi romahti. Noin klo 10.30 aikaan osakekurssi oli laskenut jo yli 25 prosenttia.

Outotec julkaisee tammi-syyskuun osavuosikatsauksensa 31.10.2018.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös