Sijoitusideat

Nordea: Osta näitä kotimaisia osakkeita

Uuden kotimaisten pörssiyhtiöiden ostosuosituksen saa Nordealta Finnairin osake.

Nordea nosti viime viikolla lentoyhtiö Finnairin suosituksen tasolle osta. Pankin mielestä Finnairin osakekurssin puolittuminen vuoden alun tasoilta on liian suuri liiketoimintanäkymiin ja lentokaluston arvoon peilattuna.

Finnair julkisti tiistaina syyskuun liikennetiedot. Alustavien tietojen mukaan Finnairin yksikkötuotto eli liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkilökilometreillä (RASK) laski heinä – syyskuussa 4,6 prosenttia vertailukaudesta ja oli 6,95 eurosenttiä.

Nousseen lentopetrolin hinnan ja valuuttaliikkeiden myötä Nordea on leikannut liikevoittoennusteita tuleville vuosille noin viisi prosentilla. Osake on kuitenkin alehinnoissa.

”Finnairin osakkeen arvostus on lähes 30 % alennuksella verrokkeihin ja yhtiö on velaton. Liikevoiton kasvunäkymät ovat aikaisempaa maltillisemmat, mutta näemme Finnairin osakkeessa arvo ja nostamme suosituksen tasolle osta tavoitehinnalla 7,5 euroa”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Nordea toistaa Orionin ja Konecranesin ostosuositukset.

Pankin ennusteet Orionin kolmannen vuosineljänneksen tulokselle ovat noin viisi prosenttia yli konsensusennusteiden, tosin koko vuodelle 2018 ennusteet ovat vain hieman konsensusennusteita korkeammat. Nordea odottaa Orionilta myönteisiä tutkimustuloksia.

”Tulosta jopa tärkeämmässä osassa ovat Orionin eturauhassyöpälääkkeen tutkimustulokset, joista odotetaan tietoa tulosjulkaisun tienoilla. Odotuksemme eturauhassyöpälääkkeen tutkimustulosten suhteen ovat myönteiset. Myönteisillä tutkimustuloksilla Orionin osakkeessa nähtäisiin todennäköisesti merkittävää nousua.”

Pankin tavoitehinta Orionin osakkeelle pysyy tasolla 35 euroa.

Konecranesin osake on laskenut jyrkästi markkinamyllerryksessä, ja Nordean mielestä osakkeeseen hinnoitellaan jo aivan liian synkkää tulevaisuutta.

”Käyttäen 13 vuoden keskimääräistä arvostusta Konecranesin osakkeelle, arvioimme että osakkeeseen hinnoitellaan jopa 10 %:n liikevaihdon laskua vuodelle 2019”, pankki toteaa.

Konecranesin tuloskunto on Nordean mukaan suhteellisen vankalla pohjalla heikentyneestä sentimentistä huolimatta, sillä tulosennusteista merkittävä osa perustuu synergiahyötyihin, jotka ovat yhtiön omissa käsissä.

Nordea toistaa Konecranesin osta-suosituksen osakkeelle, mutta laskee tavoitehintaa eurolla alas 42 euroon.

Muita tässä kuussa päivitettyjä ostosuosituksia Nordea antaa seuraaville kotimaisille pörssiyhtiöille.

Basware

Cargotec

DNA

Huhtamäki

Nokia

Olvi

Sampo

Tokmanni

UPM-Kymmene

Valmet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös