Sijoitusideat

Osinkoa joka kuukausi? Tai jopa viikoittain? Täältä vinkit osinkosijoittajalle

Osinkosijoittaja voi halutessaan hankkia itselleen aina vain useampia ”palkkapäiviä”. Ihan vain muutaman yhtiön omistamisellakin voi saada aikaan varsin säännölliset osinkotulot.

Palkkapäivät ovat tunnetusti aina mukavia päiviä. Samoin ne päivät, kun osinkoja kilisee osakkeenomistajien arvo-osuustileille.

Keskiverto suomalainen palkansaaja saa palkkaa yleisimmin joko kerran tai kaksi kuukaudessa. Suomalainen piensijoittaja saa taas useimmiten osinkonsa kerran vuodessa, yleensä kevääseen painottuneesti.

Hyviä uutisia osinkotuotoilla eläville

Kotimaisten pörssiyhtiöiden osinkokausi osuu hyvin vahvasti maaliskuun ja toukokuun välille. Viime aikoina myös Suomessa on alkanut kuitenkin yleistyä uusi trendi osinkojen suhteen, missä osinkoa maksettaisiin 2 tai jopa neljä kertaa vuodessa.

Malli ei ole mitenkään uusi tai ihmeellinen. Yhdysvalloissa on jo iät ja ajat maksettu osinkoa kvartaaleittain, eli neljästi vuodessa. Sijoittaja saa siis osinkoa joka kolmas kuukausi sen yhden osinkopäivän sijaan.

Tasaisesti ympäri vuoden pilkottu osinko on erittäin hyvä asia niille sijoittajille, joilla on haaveena ja tavoitteena elää joskus pelkän osinkotuoton varassa. Pitkin vuotta tippuva osinkovirta helpottaa taloudellista riippumattomuutta, ainakin jos sitä vertaa malliin, jossa koko vuoden tulot tulisivat noin parin kuukauden sisään.

Kuukausittaista osinkoa vain kolmella yhtiöllä

Mikäli sijoittajalla on salkussaan erityisesti amerikkalaisia osakkeita, hänellä on mahdollista saada osinkotuottoa ympäri vuoden. Vain kolmea eri yhtiötä omistamalla voit luoda itsellesi salkun, joka tuo sinulle osinkoa joka kuukausi.

Nuo kolme osinkoa jakavaa yhtiötä voivat olla lähes mitkä tahansa. Googlesta löytää lukuisia erilaisia sivustoja, joista voi seurata amerikkalaisten yhtiöiden osinkohistorioita.

Kuvassa on kolme ideaa kuukausittaisen osinkotuoton saamiseksi. Nämä kaikki kolme vaihtoehtoa ovat toteutettu ainoastaan kolmella eri yhtiöllä. Yhtiöt ovat varmasti monelle suomalaiselle varsin tuttuja, ja näiden yhtiöiden tuotteisiin törmää katukuvassa lähes päivittäin.

Tarvittaessa kuukausittaisen osingon voi hankkia myös vielä pienemmällä vaivalla. Rapakon takaa löytyy lukuisia kuukausittain osinkoa ulos maksavia yhtiöitä. Eli siis yhden ainoan yhtiön omistaminen tuo joka kuukausi osinkoja tilille.

Kenties tunnetuimpia joka kuukausi osinkoa maksavia yhtiöitä ovat Realty Income (O) ja Stag Industrial (STAG). Nämä molemmat ovat REIT-kiinteistöyhtiöitä.

Vai peräti joka viikko osinkoa?

Jos kuukausittainen osinko tuntuu liian tylsältä tai hitaalta, osinkosijoittaja voi korottaa aina panoksia. Samoilla ajatuksilla sijoittaja voi luoda itselleen myös joka viikko osinkoa maksavan salkun. Siis palkkapäivä joka viikko!

Tämän laskelman pohjalta 14 eri yhtiötä riittäisi tuottamaan osinkoa salkkuun joka viikko. Joinakin viikkoina osinkoa saattaisi maksaa jopa kaksikin eri yhtiötä. Noheva piensijoittaja saattaisi löytää vielä pienemmälläkin yhtiömäärällä itselleen joka viikko osinkoa maksavat yhtiöt.

Ei kuitenkaan oikotie onneen

Onko tässä sitten osinkosijoittajan oikotie onneen? Ei varmasti.

Sijoittajan on hyvä muistaa, että osinko ei saa koskaan olla missään muodossa ainoa kriteeri sijoitukselle. Osinkotuoton suuruus tai pienuus ei ole syy ostaa tai jättää ostamatta yhtiötä. Samoin pelkkä kuukausittainen osinko ei ole automaattisesti tae hyvästä sijoituksesta.

Lisäksi viikoittaista osinkoa tarjoavia salkkuja on hyvin vaikea tehdä, ainakin jos yhtiöitä on vähän. Osingonmaksu saattaa vaihdella hieman vuosittain, viikonloput ja arkipyhät muuttavat hieman päivämääriä. Lisäksi joillakin osakevälittäjillä osinkojen saaminen suomalaisille arvo-osuustileille voi viedä joskus useamman päivän, mikä sekin saattaa sotkea muuten niin hyvän idean.

Kommentoi
Ylös
>