Yritysuutiset

Keskon päivittäistavaramyynti kasvoi väkevästi lokakuussa

Kesko osakekurssi osakkeet pörssi kauppaketju sijoittaminen

Analyytikon mukaan Keskon osake on silti edelleen kallis.

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli lokakuussa 2018 yhteensä hieman alle 948 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 6,1 prosenttia.

Raportoitu jatkuvien toimintojen myynti kasvoi 5,5 prosenttia. Tukkumyyntipäiviä oli yksi enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Autokaupassa myyntiä heikensi uuden WLTP-päästömittausmenetelmän voimaantulo Euroopassa”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Päivittäistavarakaupan myynti oli lokakuussa 471 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti peräti 7,6 prosenttia. Myynti kasvoi kaikissa ketjuissa. Raportoitu myynti lokakuussa kasvoi 4,8 prosenttia.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli lokakuussa hieman alle 408 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 7,5 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi 8,2 prosenttia vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa, Suomessa myynti kasvoi 11,4 prosenttia ja ulkomailla 5,6 prosenttia.

Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti laski 0,6 prosenttia ja konekaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 1,3 prosenttia. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kasvoi 9,4 prosenttia.

Autokaupan myynti oli lokakuussa 69 miljoonaa euroa ja se laski 8,2 prosenttia.

Analyysitalo Inderesin analyytikko Olli Vilppo pitää Keskon lokakuun myyntilukuja kokonaisuutena erittäin hyvinä ja Inderesin odotuksia parempina. Erityisesti rakentamisen ja talotekniikan myyntiluvut saattavat luoda tulosennusteisiin nousupaineita.

”Yhden kuukauden myyntiluvut voivat kuitenkin vaihdella erityisesti R&T:ssä sääolosuhteiden mukana ja niistä ei voida vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Emme olekaan tässä vaiheessa tehneet ennustemuutoksia. Jos R&T:n hyvä kehitys tulevina kuukausina kuitenkin jatkuu, näemme sen ennusteissa nousupaineita”, Vilppo toteaa Inderesin artikkelissaan.

Hyvin sujuneesta lokakuusta huolimatta Keskon osake on Inderesin näkemyksen mukaan edelleen kallis. Vilppon mukaan kauppaketjun pitää onnistua ylittämään ennusteet tulevina kvartaaleina selvästi, jotta nykyistä korkeaa 21x P/E-kertoimen arvostusta voidaan pitää perusteltuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös